Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 12:53

Кашель? Мама першою приходить на допомогу

Кашель? Мама першою приходить на допомогу
Як би нам не хотілося, але вилікувати застуду за 2-3 дня неможливо. Фото: KRASDOR

Хворіти завжди неприємно, але особливо важко, коли захворіла дитина. Серед багатьох симптомів простудних захворювань найбільше занепокоєння викликає кашель. Природно, що першою тривожні симптоми застуди зауважує мама. І мама першою приходить на допомогу, намагаючись якомога швидше полегшити стан дитини. Але буває, що і мамі складно зрозуміти, що необхідно зробити при кашлі. Що ж робити з кашлем? Перш за все, потрібно зрозуміти, що кашель може бути різним.

Є два типи кашлю: сухий і вологий. У більшості випадків сухий кашель спостерігається при застуді в перші дні захворювання. Дитина може також скаржитися на болі в горлі, захриплість. Такий сухий кашель дратує, заважає спати. Дитина намагається відкашлятися, але напади кашлю повторюються через постійне роздратування дихальних шляхів при запаленні. Тому сухий кашель необхідно заспокоїти. Не придушити, а саме заспокоїти за рахунок зменшення подразнення слизової оболонки дихальних шляхів. При сухому кашлі слід звернути увагу на рослинні препарати (ісландський мох, подорожник), які створюють на поверхні дихальних шляхів захисний шар, що прибирає запалення і подразнення, що і заспокоює сухий кашель.

Зверніть увагу, що лікарський препарат Гербіон сироп ісландського моху володіє чотирма механізмами дії: заспокоює сухий кашель, має антибактеріальну дію, зміцнює імунітет і знімає запалення. Гербіон сироп ісландського моху не містить цукор і має приємний лимонний смак.

Вологий або мокрий кашель (іноді говорять продуктивний кашель) небезпечний тим, що в бронхах накопичується мокрота, яка заважає дихати і підтримує запалення. Тому мокроту необхідно вивести з бронхів - відкашляти. Дітям буває важко відкашлювати мокротиння через слабкість грудних м'язів. А якщо мокрота густа, то і дорослій людині нелегко впоратися з цим завданням. Допомогти при вологому кашлі можуть відхаркувальні рослинні препарати (екстракт плюща, екстракт первоцвіту), які розріджують мокротиння і полегшують його відкашлювання. Гербіон сироп плюща, крім того, що допомагає відкашляти мокротиння, ще й полегшує дихання за рахунок усунення бронхоспазму. Гербіон сироп плюща - це рослинний лікарський препарат для допомоги при гострих і хронічних запальних захворюваннях бронхів, які супроводжуються кашлем.

Кашель - основна ознака простудних захворювань, і як би нам не хотілося, але вилікувати застуду за 2-3 дня неможливо. І кашель теж потрібно лікувати протягом усього періоду хвороби, щоб попередити розвиток ускладнень. Відхаркувальні препарати рекомендовано приймати (відповідно до інструкції) 10 днів. Зверніть увагу, що сиропи Гербіон мають об'єм 150 мл: при прийомі по 5 мл 3 рази на день цього об'єму вистачає на 10 днів лікування. Сиропи Гербіон зареєстровані в Україні як лікарські препарати. Ви можете легко знайти інструкцію до цих препаратів і дізнатися ціну на сиропи Гербіон в аптеках.

Що ще допоможе при кашлі:

• Приберіть з кімнати килими і м'які іграшки - на них накопичується пил і алергени. Вони викликають кашель, потрапляючи на слизові оболонки дихальних шляхів під час дихання.
• Давайте дитині теплі напої, які вона любить. Якщо від води відмовляється, давайте чай, морс, натуральні соки, узвар.
• Слідкуйте за вологістю в дитячій кімнаті. Мокрота стає густішою через сухе повітря, що веде до посилення кашлю.
• Дитині потрібно багато відпочивати, не можна дихати забрудненим або дуже холодним повітрям.

Правильний вибір лікування - це дуже важливий фактор попередження ускладнень. І кашель, як один з основних симптомів застуди, також вимагає грамотного і продуманого підходу. Сучасні рослинні сиропи для боротьби з сухим і вологим кашлем є ефективними і безпечними засобами поліпшення стану хворого при застуді. Сиропи Гербіон, створені з урахуванням найвищих вимог до рослинної сировини та умов виробництва, допоможуть при кашлі у хворої дитини або дорослої людини. Гербіон ефективний і безпечний помічник мами з перших днів кашлю.

Зараз ви читаєте новину «Кашель? Мама першою приходить на допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути