понеділок, 22 жовтня 2018 15:42

Яку рядову цеглу використовувати при вирівнюванні фундаменту?

При зведенні фундаменту потрібно ретельно проводити розрахунки, щоб уникнути осідання або ухилу конструкції. Але при абсолютно точних розрахунках все одно існує ймовірність, що конструкція виявиться не на 100% надійною.

Тому вирівнювати фундамент потрібно в будь-якому випадку. А перед цим видалити всі нерівності на поверхні і домогтися максимально рівної площини для укладання цементу і цегли.

Вирівняти цоколь будівлі можна двома способами: за допомогою бетонного розчину і цегли. І сьогодні ми поговоримо про другий пункт - цегляну кладку. Таким чином можна усунути перекоси і великі висотні перепади.

Як вирівняти фундамент цеглою

Цегла використовується в декількох випадках:

• При створенні піщаної подушки. У цьому випадку цеглу використовують як первинну основу і укладають її на піщано-гравійну подушку.
• У нижній частині фундаменту можуть класти цеглу для економії на будівельних матеріалах і для вирівнювання основ легких малоповерхових будівель.
• Вирівнювання верхньої суміжної поверхні бетонної основи, по якій в подальшому будуються несучі стіни.

  Кілька порад, як правильно вибрати цеглу
Кілька порад, як правильно вибрати цеглу

Вибираємо марку цегли

Існує два види штучного каменю:

1. Білий (силікатний);
2. Червоний (глиняний).

Різниця в міцності і розмірах. Червона цегла краще силікатної тим, що вона більш міцна через випалювання в печі, менше піддається впливу вологи. І вона також поділяється на декілька видів:

• Рядова червона цегла теж поділяється на повнотілу і пустотілу. Перша підходить для основи і цокольних поверхів, тоді як пустотіла цегла - для стін і перегородок.
• Лицьова цегла відноситься до декоративних. Вона легка і має здатність зберігати тепло. Підходить тільки для облицювання.
• І останній варіант - спеціальна вогнетривка цегла виготовляється з додаванням шамоту. Він використовується для печей, камінів і димарів.

Як ви зрозуміли, найоптимальніший варіант для фундаменту - червона цегла (https://trivita.ua/ru/kirpich). Вона підходить і за розміром, і за вагою. Зчіплюється цементним розчином, зовсім не схильна до цвілі і зроблена з екологічно чистої сировини.

Як вибрати якісну цеглу?

Потрібно звертати увагу на колір, форму, фактуру, міцність і здатність відштовхувати вологу. Тому що для фундаменту це дуже важливий показник.

Занадто яскравий або занадто блідий колір може свідчити про порушення технології виготовлення. Це стосується і пухкої нерівної цегли. Для основи вона точно не підійде.

Купити справжню якісну цеглу для фундаменту можете на сайті Тривіта (https://trivita.ua/ru/kirpich). Ми працюємо тільки з кращими виробниками, тому за якість продукту можете не хвилюватись. Також, як і за ціну і доставку. Ми привеземо ваш товар в будь-яку точку Києва або в інші регіони України.

Зараз ви читаєте новину «Яку рядову цеглу використовувати при вирівнюванні фундаменту?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути