пʼятниця, 23 квітня 2021 15:08

Як оптимізувати роботу складу

У перекладі з англійської абревіатура WMS розшифровується як система управління складом. Це спеціальне програмне забезпечення, яке дає можливість упорядкувати відправку і отримання посилок, видачу вантажів і виконувати подібні завдання. Відстежувати всі операції можна в дистанційному режимі, а також перевіряти, яка кількість вантажу залишилася на складі тощо. Завдяки автоматизації всіх процесів можна істотно заощадити час і гроші, оскільки можна не наймати багато співробітників.

  WMS системи – ідеальний помічник для управління складом
WMS системи – ідеальний помічник для управління складом

Система WMS має низку переваг. Поговоримо про них детальніше.

Відстежування стану вантажу

Успішний бізнесмен прекрасно розуміє наскільки важливим є імідж компанії, а також те, щоб всі вантажі були відправлені вчасно. А якщо йдеться про продуктові склади, то власник складу зацікавлений, щоб всі товари були свіжими. Кращим помічником в такому разі буде WMS-система. Вона передає точну і повну інформацію про перебування вантажу на складі, а також пропонує готові схеми відвантаження, враховуючи для цього терміни придатності товарів, а також стратегію управління складом. Наприклад, який вантаж потрібно відвантажити першим, який перевезти тощо.

Прозорість і точність операцій

Завдяки WMS-системам покращується прозорість всіх операцій, ефективність управління складів, а також точність всіх відвантажень. В одному додатку менеджери можуть у будь-який час відстежувати пересування вантажу і бути впевненими, що він прийде в потрібне місце і в потрібний час.

Підвищення пропускної спроможності складу завдяки інтеграції

Завдяки інтеграції з іншими системами можна в рази збільшити пропускну спроможність. Оскільки всі замовлення обробляються набагато швидше, отже ви отримаєте можливість відправляти щоденно більше вантажів.

Покращується продуктивність праці

Завдяки встановленій системі можна істотно поліпшити ефективність використання ресурсів, а також персоналу. Система дозволить відстежувати всі дії співробітників, а отже визначити їхню ефективність або з'ясувати, хто допустив помилку. До того ж система допоможе в складанні звітів як по роботі складів в цілому, так і окремих його частин.

Зведення до мінімуму паперової роботи

Паперовий документообіг або ручна праця істотно гальмує роботу складу. WMS-система дозволяє створювати всі звіти в електронному вигляді і при цьому автоматично. Ці звіти необхідні як для керівництва складу, так і для подальшої передачі у відповідні органи. Крім того це чимала економія ресурсів, оскільки ведення електронної звітності дозволить заощадити на папері, а також менше використовувати принтери і чорнило.

Оптимізація складського простору

Оптимізація складського приміщення - ще одна перевага WMS систем. Розробка стратегії розміщення продукції на складі, використання сучасних технологій, терміналів для збору даних (через які проходять всі товари) дозволить у кілька разів збільшити швидкість обробки замовлень, а також оптимізувати вільний простір.

На окрему увагу заслуговують WMS UIS. Вони мають чималу популярність.

Переваги WMS UIS перед іншими системами такі:

• можливість оренди;
• кількість працівників зменшується на 30%;
• удвічі скорочується час відвантаження або отримання вантажу;
• зручна у використанні. Весь час навчання роботі з програмою займає не більше години;
• майже 100% точність відвантаження;
• контроль за переміщенням товару в режимі реального часу;
• WMS система окупиться всього протягом року.

WMS системи – ідеальний помічник для управління складом.

Зараз ви читаєте новину «Як оптимізувати роботу складу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути