четвер, 16 лютого 2023 08:15

Як і де краще купувати ліки у 2023 році

Як і де краще купувати ліки у 2023 році
Замовити ліки онлайн в аптеці можна за допомогою звичайного смартфона, ноутбука або планшета в будь-який час доби. Фото: freepik.com

Можливість швидко знайти та вигідно купити необхідні ліки – це не розкіш, а необхідність. Адже часто від своєчасності розпочатого лікування залежить не лише його ефективність, а й життя людини.

То де ж краще й зручніше купувати лікарські препарати? У цій статті детально розглянули це питання.

Купівля ліків в аптеках

Більшість людей звикли купувати ліки в аптеках. Це швидко та зручно.

Але погодьтеся, що далеко не завжди в наявності в аптеках є необхідні нам ліки – часто доводиться ходити від аптеки до аптеки у пошуках необхідного препарату у потрібній дозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічний кашель заважає спати: поради, які допоможуть

Також частим "мінусом" покупок ліків в аптеках іноді виявляються провізори, які нав'язують покупцям певні ліки (адже план продажів потрібно виконувати) і люблять давати поради з лікування, іноді оскаржуючи призначення лікаря.

Крім того, ціни на той самий препарат у різних аптеках можуть істотно відрізнятися один від одного. Буває, що надто вже багато часу ми витрачаємо на пошук призначених лікарем ліків за найдоступнішою ціною.

Де можна швидко та безпечно купити ліки онлайн

Протягом останніх кількох років популярність онлайн-покупок різних товарів, зокрема ліків, стрімко зростає. Усі, хто хоч раз купував щось у перевіреному офіційному онлайн магазині чи аптеці, знають, наскільки це зручно та безпечно.

Наприклад, замовити ліки онлайн в аптеці можна за допомогою сервісу доставки медпрепаратів Liki24.com. Прямо на сайті можна вибрати необхідні ліки, ознайомитися з їхньою інструкцією, характеристиками та відгуками, підібрати необхідне дозування, порівняти ціни в різних аптеках. І все це можна зробити за допомогою звичайного смартфона, ноутбука чи планшета у будь-який час доби.

За допомогою цього сервісу доставки можна здійснювати пошук ліків в аптеках вашого міста, наприклад, Києва чи Одеси, а потім порівнювати ціни в них. Якщо потрібні вам ліки опинилися в аптеці поблизу за підходящою для вас ціною - можна забронювати їх і забрати самовивозом. Також на сайті можна оформити доставку ліків додому кур'єром або відправлення їх на поштове відділення "Нової пошти" чи "Укрпошти".

Також можна онлайн купувати ліки на сайтах деяких аптек, наприклад, аптеки Viridis. Але в такому разі вибір препаратів буде обмежений асортиментом однієї аптечної мережі, і ви не зможете вибрати найнижчу та найдоступнішу для себе ціну.

Як розпізнати фальшиві ліки

Підробка ліків – це глобальна проблема світового масштабу. Згідно зі статистичними даними ВООЗ, майже кожен десятий продукт медичного призначення у країнах з низьким та середнім рівнем статку є фальсифікованим.

Перевірити наявність державної реєстрації ліків можна на сайті Державного реєстру лікарських засобів в Україні. Пошук можна здійснювати за:

• назвою препарату;

• номером реєстраційного посвідчення;

• складом тощо.

Цей реєстр оновлюється щодня, інформація на ньому завжди актуальна та правдива.

Національна служба здоров'я роз'яснила, які ліки і медичні послуги безплатні для людей похилого віку.

На час воєнного стану лікарі можуть виписувати пацієнтам паперові рецепти на лікарські засоби з програми реімбурсації "Доступні ліки" у разі відсутності світла і зв'язку. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Як і де краще купувати ліки у 2023 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути