понеділок, 26 липня 2021 17:26

Гра від Amazon вбиває відеокарти: подробиці скандалу

Нерідко нові ігрові проекти виходять в реліз з великими технічними проблемами. Досить згадати гучний Cyberpunk 2077, але нова гра від Amazon пішла ще далі - вона ламає відеокарти за 80 тис грн.

У минулому році хвилюючий для багатьох старт продажу відеокарт нового покоління від найбільших гравців ринку компаній NVIDIA і AMD зіткнувся з жахливою реальністю: через дефіцит напівпровідників і другої хвилі майнінгу купити відеокарту було просто неможливо, принаймні, за рекомендованою ціною. Практично через рік ситуація поступово налагоджується, але знаходиться далеко від оптимальної. Вартість найдорожчих моделей сьогодні досягає декількох тисяч доларів, а нова гра від Amazon здатна буквально за кілька годин повністю вивести з ладу топову GeForce RTX 3090 і деякі флагмани від AMD. Нещодавно ставша доступною в стадії закритого бета-тестування MMORPG Amazon New World вбиває відеокарти, і цей факт не залишився непоміченим у спільноти.

 

Про що гра Amazon New World

Новий проект від Amazon - це розрахована на багато користувачів MMORPG гра, в якій відважним гравцям без належного спорядження на старті доведеться досліджувати таємничий острів Aeternum, який зберігає в собі безліч таємниць, включаючи безмежну магію, циклічні процеси смерті і відродження, а також загадкову флору. Розробники обіцяють різноманітні ігрові механіки PvP і PvE битв, цікавий сюжет і графіку рівня NextGen, а для забезпечення плавної і чіткої картинки потрібно хороша відеокарта, яку завжди можна придбати в Україні, наприклад, в інтернет-магазині Lucky Link.

Суть проблеми

Все почалося з повідомлень на форумах відомих "ютуберов", які брали участь в тестуванні, обзавівшись відеокартою рівня NVIDIA GeForce RTX 3090. Через 10-25 хвилин гри вони спостерігали перегрів графічної підсистеми, скачки потужності і артефакти зображення, після чого дослідження світу New World закінчувалося чорним екраном. Перезавантаження комп'ютера не повертало флагманські відеокарти до нормального функціонування, а найбільш вразливими стали моделі від EVGA. Бренд з США активно виконує гарантійні зобов'язання по ремонту і заміні пошкоджених відеоадаптерів, однак в умовах дефіциту це може тривати недовго.

 

Проблеми з Amazon New World були помічені і на інших моделях:

• GeForce RTX 3080 Ti;
• Radeon RX 590;
• Radeon RX 6800;
• RX 6900;
• RX 6900 XT.

Варто зазначити, що більш старі графічні системи нормально функціонують в грі від Amazon, проте відсутність обмежень на частоту кадрів в меню змушує і ці рішення працювати на всю потужність.

Реакція Amazon

Представники Amazon спільно з розробниками в курсі ситуації, що склалася і встигли прокоментувати її зі словами, що подібні проблеми - це поодинокі випадки на тлі мільйонів награних годин іншими тестувальниками. Творці гри заявили, що виконують всі вимоги DirectX і пообіцяли випустити патч на частоту кадрів в меню. Крім цього, всі подібні повідомлення про працездатність гри будуть ретельно відслідковуватися.

 

Майбутнє New World

Гра New World від Amazon в статусі закритого бета-тестування з 19 по 25 липня очолила чарт майданчика Steam і стала найбільш продаваною за тиждень, обійшовши найближчих конкурентів F1 2021 і Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin. Ажіотаж з технічними проблемами лише привернув підвищену увагу до проекту, який під крилом у Amazon чекає гучний успіх.

Зараз ви читаєте новину «Гра від Amazon вбиває відеокарти: подробиці скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути