четвер, 15 березня 2018 16:05

Глава ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік про методи регулювання криптовалютного ринку

  Співзасновник ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік розповіла, як реагує сучасне законодавство європейських країн на зростаючу популярність криптовалют
Співзасновник ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік розповіла, як реагує сучасне законодавство європейських країн на зростаючу популярність криптовалют

Як і багато представників fintech-індустрії, співзасновник ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік пильно спостерігає за ситуацією навколо ринку криптовалют. В одній зі своїх останніх публікацій вона розповіла про те, як реагує сучасне законодавство ряду європейських країн на зростаючу популярність криптовалют і чому цей ринок не такий ідеальний, як здається.

Альона Дегрік: Сьогодні ми спостерігаємо серйозні коливання курсу криптовалюти, що тягне за собою спад інтересу трейдерів до даного ринку. Причин тому безліч, але основна — зростання тиску з боку законодавчих органів.

Як регулюють ринок криптовалюти в різних країнах світу?

Альона Дегрік: Сьогодні не існує чітких і зрозумілих механізмів держрегулювання кріптовалютного ринку. І це стосується не тільки України: подібна тенденція зберігається в усьому світі.

За словами президента ФК "Леогеймінг Пей", на даний момент тільки уряд ФРН і Швейцарії змогло запропонувати робочий законопроект, що дозволяє регулювати ринок криптовалюти виходячи з цільового призначення токенів. Згідно з новим законом, деанонімізація клієнтів — обов'язкова вимога, що пред'являється чинним крипто-провайдерам.

Навіщо ринку криптовалюти система "Know Your Customer"?

Альона Дегрік: Вся справа в анонімності користувачів, що сприяє появі на ринку криптовалюти всіляких шахраїв. У зв'язку з цим багато крипто-провайдери прагнуть забезпечити більш прозору роботу, вводячи обов'язкову ідентифікацію для клієнтів. На даний момент вони застосовують кілька способів ідентифікації: за допомогою копії фото міжнародного паспорта та відеоідентифікації.

Як зазначила глава ФК "Леогеймінг Пей", ці методи мають свої недоліки, тому найближчим часом нам слід очікувати появу уніфікованого інструменту для ідентифікації, що зробить даний ринок більш прозорим.

Зараз ви читаєте новину «Глава ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік про методи регулювання криптовалютного ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути