Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2022 09:20

Допомагаємо промисловості та піднімаємо економіку: чому важливо здавати брухт

Усі українці знають, що метал варто не викидати, а здавати. Так можемо позбутися непотребу і заробити непогані гроші. Здати метал можна в кожному українському місті. Має багато компаній, які пропонують прийом металобрухту, Київ.

  Компанії "Макулатура.kiev.ua" можна здати брухт, макулатуру, пластик та стрейч-плівку
Компанії "Макулатура.kiev.ua" можна здати брухт, макулатуру, пластик та стрейч-плівку

Але, крім економічної вигоди, мало хто задумувався про інші причини віддати брухт на перероблення. Розберемося, чому це важливо.

Здавання брухту значно економить ресурси нашої планети. Адже для нових виробів з металу не потрібно добувати руду. Підприємства просто перероблять речі, які уже вийшли з ладу. При цьому немає великої різниці, що саме ви будете здавати: старе металева горня чи якусь запчастину від машини. Для усього знайдуть призначення. Заводам теж вигідніше перероблення, адже на це йде в рази менше енергії.

Якщо брати безпосередньо Україну, то відходи чорних металів використовують на всіх типах металургійних виробництв. Щобільше, це необхідний домішок під час виробництва сталі. Без нього воно в Україні просто неможливе.

Крім того, брухт є не менш цінним товаром для експорту, адже багато країн не мають можливості добувати руду, а купувати її та переробляти самотужки дуже невигідно. За даними митної статистики, Україна минулого року продала за кордон 615,7 тис. т брухту і заробила на ньому $238,9 млн. Головними нашими покупцями є Туреччина, Румунія та Польща.

Не забуваємо й про власний прибуток зі здачі металу. Ціна на нього змінюється, так само як і на інші товари, тому людина, що приносить лом, завжди матиме вигоду.

"Ніколи не здавали метал, навіть якось у нас його й не було. Але зараз, він нам неабияк допоміг, - каже переселенка з Луганщини 38-річна Наталія. - Ми поселилися в старому будинку наших знайомих. Дім непоганий, але в ньому давно ніхто не жив, потребував хоча б косметичного ремонту. Знайома запропонувала здати на перероблення непотріб з будинку. Так і порядок навели, й заробили кілька тисяч гривень, адже металу там виявилося вдосталь. Особливо цінними були старі автомобільні акумулятори. Дід знайомої був автомеханіком, чомусь їх зберігав".

  Компанії "Макулатура.kiev.ua" можна здати брухт, макулатуру, пластик та стрейч-плівку
Компанії "Макулатура.kiev.ua" можна здати брухт, макулатуру, пластик та стрейч-плівку

Якщо хтось не знав, то здавати відпрацьовані автомобільні чи промислові акумулятори дуже вигідно. Пункти, що пропонують прийом акумуляторів у Києві, платять за них від 220 грн до 1000 грн. Найвищі ціни в компанії "Макулатура.kiev.ua". Також їм можна здати брухт, макулатуру, пластик та стрейч-плівку. Приємним бонусом є послуга демонтажу металевих конструкції та вивозу. За роботу вантажників гроші не братимуть. Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті компанії або за номером 096-477-20-80.

Зараз ви читаєте новину «Допомагаємо промисловості та піднімаємо економіку: чому важливо здавати брухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути