четвер, 07 березня 2013 18:13

Десять п'явок за один сеанс позбавляють артрозу

-Я обожнюю гірськолижний спорт. Правда, останнього разу зі мною трапилась прикра подія - травмувала коліно. Звернулася до лікаря. Він прописав два види пігулок, приймала тричі на день. Через тиждень у мене спухло все тіло. Ліки давали побічну дію — набряк Квінке. Фельдшер на "швидкій" зробив укол. Припустив, що реакція виникла через несумісність препаратів, - розповідає львів'янка Лариса.

- У лабораторії зробила алергопроби. Коли з результатами прийшла до іншого лікаря, той дуже дивувався, що мені прописали один з препаратів. Казав, що ним не лікують суглоби. Тепер повністю перейшла на травки. До аптеки ходжу лише за активованим вугіллям, коли турбує шлунок, - веде далі жінка.

Фітотерапевт Наталя Земна переконує, що проблеми з коліном пацієнтка могла позбутися, використовуючи живокіст. Алергію радить лікувати кропом. Крім того він позбавляє запалення у шлунку.

- Після одного сеансу десятьма п'явками Лариса знову змогла б встати на лижі, - каже лікар-гірудотерапевт з "Центру сімейної медицини" Оксана Григоренко. Ставить п'явку на руку пацієнтці Катерині. П'явка одразу присмоктується. Жінка каже, що відчуває легке поколювання.

- П'явки використовують при ішемічній хворобі серця, гіпертонії, варикозі. Гірудотерапією лікують чоловіче та жіноче безпліддя. Їх ставлять для профілактики інфаркту, інсульту, - консультує лікар. - Артроз лікують за один сеанс. Для лікування складніших захворювань треба провести 10-12 сеансів. Часто пацієнти приходять на перший сеанс і хвилюються чи бояться. П'явки це відчувають, не хочуть сідати на точки. Коли пацієнт розслаблений — тоді все гаразд.

П'явки вирощують на спеціальних біофабриках. П'явку приставляють до шкіри у рефлексогенних точках. Вона прокушує шкіру, укус нагадує опік кропивою або укус комара. При укусі в ранку надходить лікувальна речовина, що виділяється її слинними залозами. Після використання п'явку утилізують.

- Інколи пацієнти непокояться: "А вона мене гепатитом чи СНІДом не заразить". Усіх заспокоюю. Після сеансу ми їх одразу знищуємо у спеціальному фізрозчині, - каже Оксана Анатоліївна. - У природі є 400 видів п'явок. Лише два види — п'явку аптечну та п'явку медичну - можна використовувати у лікарській практиці. Їх треба використовувати при нагляді фахівця. Не всі знають, що п'явки можна ставити не частіше ніж двічі на тиждень. Цього достатньо, аби їх секрет розійшовся по усіх органах. Також є певні захворювання, при яких гірудотерапія протипоказана. Це васкуліт, гемофілія, тромбоцитопатія. Тому кожного пацієнта попередньо обстежуємо, робимо аналіз на згортання крові. Якщо людям п'явки не підходять, радимо паралельно приймати гірудін — п'явочний секрет. Чи використовувати креми та мазі на його основі.

В день процедури не можна приймати ванну, використовувати мило, гелі, креми, косметику. Не можна вживати алкоголь, курити. Треба відмовитися від фізичних навантажень. Запах поту може відлякати п'явку, вона відмовиться кусати шкіру.

Процедура триває 45-55 хвилин.

Запис проводиться за телефонами: (096) 745-29-99; (03849) 3-10-9-8 та за адресою: "Центр сімейної медицини", вул. Драгоманова 14а, м. Кам'янець-Подільський, Хмельницька обл., www.centrmed.com.

 

Зараз ви читаєте новину «Десять п'явок за один сеанс позбавляють артрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути