понеділок, 05 лютого 2024 11:07

Чищення водонагрівача - важлива необхідність та безпека

Обслуговування водонагрівача є важливим інструментом для забезпечення його нормальної роботи і як наслідок - створення комфорту для постояльців. Дехто вважає, що якщо він працює нормально, то до нього не варто лізти і проводити якісь маніпуляції. Але це не так, бо є капітальний ремонт, а є профілактичні дії.

Автор: Depositphotos
  Обслуговування водонагрівача є важливим інструментом для забезпечення його нормальної роботи
Обслуговування водонагрівача є важливим інструментом для забезпечення його нормальної роботи

Саме профілактика забезпечить нормальну роботу техніки. У конкретному випадку профілактикою є чищення водонагрівача, за допомогою якої можна видалити забруднення всередині та накип. Також під час поточного огляду майстер компанії Trubolub може оцінити стан ТЕНу та за необхідності замінити його, забезпечуючи тим самим ефективність та підвищуючи якість роботи водонагрівача.

Коли потрібне чищення водонагрівача

Замовляти цю послугу необхідно за таких моментів:

• погано нагрівається вода;

• слабкий тиск води;

• при увімкненні пристрою спрацьовує захист;

• протікає зворотний клапан;

• сильно гріється вилка;

• вода має неприємний запах;

• надмірне споживання електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міненерго відповіли, за якої суми боргу українцям не будуть відключати світло

Водонагрівач постійно накопичує воду в баку і тим самим можуть створюватися різні відкладення у вигляді накипу, солей та сміття. При ігноруванні процедури чищення бойлера цей накип не тільки зменшує об'єм бака, але також накопичується на ТЕНах та інших елементах. Крім того, він починає гріти не тільки воду, але й ці відкладення, що призводить до зниження ефективності, але підвищується споживання електроенергії.

Як відбувається чищення

Попередньо проводять повний злив води, щоб демонтувати водонагрівач та виконати часткове розбирання. Після цього у зручному положенні майстер виконує чищення бака та нагрівального елемента. За потреби анод замінюють, особливо якщо термін експлуатації вийшов. Здійснюється зворотне складання та монтаж водонагрівача підключенням та подальшим тестуванням.

Як працює компанія Trubolub

Кожен охочий може звернутися по допомогу з того чи іншого питання. Майстри оперативно реагують на заявки та виїжджають на об'єкт. Роботи виконують оперативно професіонали своєї справи. Надається також гарантія на проведення всіх маніпуляцій. Процедура чищення водонагрівача дозволить продовжити термін його служби. Чищення потрібно проводити раз на кілька років, але при частому використанні бойлера рекомендується видаляти відкладення з нього щороку. Багато залежить і від якості води, адже її жорсткість призводить до швидкого накопичення відкладень.

Тарифи на електрику вже цього року зростуть вдвічі.

Зараз дві державні компанії Енергоатом та Укргідроенерго по року дотують населення на близько 120 млрд грн, сказав член Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

Нагорняк вважає, що до рішення підняти тарифи нас уже підштовхують партнери.

Зараз ви читаєте новину «Чищення водонагрівача - важлива необхідність та безпека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути