четвер, 06 травня 2021 12:30

Чим домашній йогурт кращий за магазинний?

Альтернатива магазинному йогурту

 

У лінійці кисломолочних продуктів йогурт посідає особливе місце. Він містить багато білку, легко засвоюється й рекомендований навіть маленьким дітям. Водночас у багатьох споживачів постає питання: чи дійсно магазинна продукція містить закваски для йогурту й відповідає високим вимогам? Щоб відповісти на нього, достатньо оцінити декілька важливих характеристик: склад, наявність добавок і термін придатності.

Чому домашній йогурт корисніший за магазинний

Магазинні йогурти містять хімічні добавки. Купити натуральний йогурт складно, але навіть у цьому випадку його вартість буде вищою за домашній.

Більшість магазинних йогуртів зберігаються понад сім днів, а це означає, що в них містяться шкідливі консерванти. Те ж можна сказати і про добавки — підсолоджувачі, загусники, ароматизатори. Якщо йогурт був термічно оброблений або має тривалий термін зберігання, то його можна вважати не більше як солодким десертом.

Головна відмінність продукту, приготованого в домашніх умовах, — його склад. Йогурт на заквасках містить тільки молоко й пробіотичні культури: лакто- й біфідобактерії. Вони зберігають життєздатність і активно розмножуються в теплому молоці. Йогурт у домашніх умовах зберігається не більш ніж три дні й має гарантовану свіжість. Його можна вживати всім членам сім'ї, зокрема дітям, вагітним, людям із чутливим травленням.

Як вибрати закваску для домашнього йогурту

 

Великий вибір заквасок можна знайти не лише в магазині, але й в аптечній мережі. На що звертають увагу під час вибору:

1. Склад. Закваски містять комплекс пробіотиків із культурами, що сприяють відновленню здорової мікрофлори.

2. Безпека. У процесі виготовлення сучасних заквасок використовують технології, що гарантують чистоту продукту без жодних добавок.

3. Дотримання умов зберігання. Сухі культури для приготування йогурту мають зберігатися за певних температурних умов, зокрема й під час транспортування.

4. Якість йогурту. Найкращі виробники гарантують уміст живих бактерій у готовому домашньому продукті, а також смакові характеристики й консистенцію.

5. Асортимент. Використовуючи закваски, можна зробити не лише класичний йогурт, але й питний, дитячий, а також густий грецький.

Усім зазначеним характеристикам відповідає продукція компанії Vivo. Закваска VIVO для йогурту, кефіру й іншої кисломолочної продукції доступна в 14 країнах світу й має європейський сертифікат якості.

Як приготувати йогурт в домашніх умовах

 

Приготування йогурту на заквасках ВІВО не потребує витрат часу й купівлі додаткового устаткування. Для якісного кисломолочного продукту досить:

• Підігріти свіже молоко до температури 39-40°C і перелити в чистий посуд.

• Ввести закваску в пропорції: 1 пакетик на 1-3 л молочної основи.

• Розмішати. Закрити й загорнути в теплий рушник.

• Витримати без помішування впродовж шести - восьми годин.

Йогурт у мультиварці із закваскою приготувати ще простіше. Адже апарат підтримує потрібну температуру, що гарантує відмінний результат.

Корисні поради

Дієта на йогурті — це користь для здоров'я й чудовий смак. Але тільки, якщо кисломолочний продукт приготовлений удома.

Смак домашнього йогурту залежить від якості молока, тому варто приділити його вибору особливу увагу. Фермерське козяче й коров'яче молоко необхідно пастеризувати, а магазинне купувати в перші три дні терміну придатності. Щоб забезпечити велику густину, йогурт можна відкинути на кілька шарів марлі для видалення сироватки. Як перекусу йогурт подають із ягодами, шматочками фруктів або горіхами. Це збільшує користь продукту й допомагає урізноманітнити щоденне меню для всієї сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Чим домашній йогурт кращий за магазинний?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути