Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2020 15:43

Які навушники кращі – компактні або повнорозмірні?

Вибір навушників сьогодні може перетворитися з елементарного завдання в повноцінний квест, пройти який без допомоги фахівців майже неможливо. Це побічний ефект приголомшливого розмаїття сучасного ринку і експерти інтернет-магазину Музлайн допоможуть з ним впоратися. У цій статті – все, що вам потрібно знати про те, чим відрізняються компактні і повнорозмірні навушники, найпопулярніші представники вітчизняного ринку.

  Вибір навушників сьогодні може перетворитися з елементарного завдання в повноцінний квест
Вибір навушників сьогодні може перетворитися з елементарного завдання в повноцінний квест

Перше враження

Найбільш очевидна різниця між моделями стосується, звичайно ж, дизайну, компактні і повнорозмірні навушники відрізняються розміром і об'ємом чаш, наявністю або відсутністю амбушюрів, характеристиками звучання, динамічними можливостями і областю застосування.

Програма максимум

Повнорозмірні навушники це досить масивний девайс, що складається з двох чаш великого діаметру з м'якими амбушюрами, які охоплюють вушну раковину по зовнішньому краю. Чаші при цьому скріплені широким оголів'ям, яке можна регулювати по діаметру і, відповідно, силі тиску на кістки черепа. Такі навушники випускаються і в професійному, і в призначеному для користувача сегментах, проте все ж вони більше поширені серед спеціалізованого обладнання, навушників для звукорежисерів, саунд дизайнерів, діджеїв, працівників радіо і телебачення, і так далі. Завдяки своїй конструкції закриті повнорозмірні навушники забезпечують хорошу звукоізоляцію і шумозаглушення, в них зручно працювати, слухати улюблену музику. Однак є і маленький мінус – через масивної конструкції вони досить швидко викликають відчуття втоми і дискомфорту.

Краще менші, так краще

Компактні навушники – це традиційно легкі мобільні навушники-вкладиші:

• звичайні або вакуумні;
• бездротові або з гарнітурою.

Вони володіють мінімальною вагою і дуже невеликим розміром, використовуються в основному для звичайного побутового прослуховування музики, навчання і тому подібних завдань, які потребують професійної якості звуку. Проте, існують і девайси класу про в цьому форматі – це сценічні монітори для музикантів інструменталістів і вокалістів.

  Вибір навушників сьогодні може перетворитися з елементарного завдання в повноцінний квест
Вибір навушників сьогодні може перетворитися з елементарного завдання в повноцінний квест

Здавалося б, між навушниками повнорозмірної і компактної конструкції повинна бути відчутна різниця і в ціні, але в реальності її не те щоб не існує, вона швидше зачіпає відмінності технічного характеру – професійні моделі, укомплектовані більш ефективними і якісними акустичними елементами, коштують в рази дорожче, ніж звичайні побутові навушники, як портативні компактні, так і повнорозмірні. Експерти інтернет-магазину Muzline радять вибирати девайс не тільки за ціною, але і звертати увагу на власний комфорт, потреби користувача і якість звуку!

Зараз ви читаєте новину «Які навушники кращі – компактні або повнорозмірні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути