пʼятниця, 28 січня 2022 10:55

Як виростити вдома справжню хурму - поради садівникам

Хурма - солодкий, смачний і дуже корисний плід. Екзотичні ласощі традиційно починають продавати наприкінці осені та протягом усієї зими. Незважаючи на те, що хурма у природі в Україні не трапляється, місцеві садівники зможуть пристосувати саджанці цієї рослини під місцеві кліматичні умови. Відповідно, для отримання щедрого врожаю потрібен лише якісний посадковий матеріал, тобто саджанці хурми.

 

Користь хурми для здоров'я людини

Привабливість екзотичних ласощів полягає в його високій функціональності. У складі цього апетитного продукту міститься безліч цінних речовин, насамперед бета-каротину. Цей елемент дозволяє:

● зміцнити зір, покращити його;
● захистити легені від поширених серйозних захворювань, включаючи пневмонію та бронхіт.

Ще саджанці цієї культури, яку багато садівників планують вирощувати в Україні, купують і з інших причин. Часто хурма стає справжнім порятунком при розладі шлунка. Плід добре скріплює, тому завдяки йому можна уникнути діареї.

Ще одна причина, чому варто купувати саджанці хурми, — позитивний вплив на нирки. Якщо виростити самостійно таку рослину і зібрати врожай, який потім піде в їжу, можна ефективно вивести шкідливі солі з тканин організму. При цьому в плодах багато магнію, який сприятливо позначається на здоров'ї нирок та стані нервової системи. Тому використовувати цей препарат корисно тим, хто зіткнувся з нервовими розладами, апатією, депресією.

Саджанці хурми можна купити, щоб виростити з них справжнє дерево та дочекатися смачних плодів, які стануть чудовим джерелом енергії. Ці ласощі дуже солодкі. За рахунок високого вмісту цукрів у них насититися можна дуже швидко.

Ще такі помаранчеві плоди стануть чудовим рішенням у рамках домашньої косметології. Хурму можна використовувати для приготування масок для обличчя, щоб:

● позбутися прищів;
● підвищити еластичність шкіри;
● швидко впоратися з ранками та тріщинами на шкірі.

Також хурма корисна для судин та здоров'я серця.

Правила вирощування культури

Багато українських садівників побоюються покупки саджанці хурми, бо не знають принципів її вирощування. Посадка рослини проводиться ранньою весною або пізно восени. У березні-квітні садити цю культуру рекомендується жителям центральних та північних регіонів. Оскільки цей різновид любить тепло, важливо укутувати саджанці, щоб уникнути промерзання і подальшої загибелі кущів. Для утеплення рекомендується використовувати натуральні матеріали:

● картон;
● папір;
● очерет.

 

Такі матеріали добре пропускають кисень. Тому саджанці не зможуть зіпріти і задихнутися.

При посадці рослини в осінній період слід відмовитись від добрив. Внесення підживлення потрібно перенести на серпень. Спеціальні добавки зміцнять стовбур, підживлять кореневу систему, щоб культура простіше та комфортніше перенесла зиму.

Кущам для нормального розвитку потрібна велика кількість сонця та щедрий полив. Також рекомендується систематично обрізати рослину. За дотримання всіх основних правил вирощування хурми отримати з кожного куща перші плоди можна вже через 5 років від посадки. Збирати хурму легко, тому що вона велика та зі щільною структурою м'якоті. Зазвичай з одного куща вдається зняти від 40 до 55 кг продукції. Конкретні цифри, як і смак, розміри плодів залежать від сорту рослини.

Грамотне придбання саджанців хурми

Щоб виростити хороші дерева та отримати щедрий урожай, потрібно купити саджанці у перевіреному розпліднику. Звертайтеся до інтернет-магазину Екосад, де продаються тільки найкращі товари, що радують покупців протягом тривалого часу. Ми пропонуємо здоровий посадковий матеріал, при догляді за яким не застосовувалися стимулятори та хімічні добавки.

Ми забезпечуємо грамотне загартування для правильного зростання та розвитку саджанців. Тому наші рослини повністю пристосовані до українського клімату. Наші саджанці швидко укорінюються, активно приживаються, чудово переносять морози та щедро плодоносять. Вибирайте відповідний саджанець, робіть замовлення і чекайте на швидку доставку до вашого двору. Також ви можете зателефонувати та проконсультуватися з нами щодо покупки або догляду за рослиною.

Зараз ви читаєте новину «Як виростити вдома справжню хурму - поради садівникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути