Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2020 15:15

Як вибрати бойлер для квартири - прочитайте перед покупкою

У містах в більшості квартир гаряча вода надходить з системи гарячого водопостачання, яка вкрай нестабільна - ремонт теплотрас буває як запланованим, так і систематично випадковим. Тому надзвичайно корисно заздалегідь передбачити резервне джерело гарячої води. Для цього використовуються електричні бойлери - прості в експлуатації, різні по дизайну і методам управління. Тепер ми розповімо, як зробити правильний вибір і отримати насолоду від покупки.

  На що слід звернути увагу при виборі бойлера?
На що слід звернути увагу при виборі бойлера?

На ринку України представлено більше 30 брендів бойлерів, більшість з них малозначимі. У них просто немає власної сервісної підтримки і виконувати свої гарантійні зобов'язання вони просто не здатні. Відповідно, ми виділяємо забезпечення гарантії як основний фактор. Але, там, де є права, там є і деякі зобов'язання - за регламентом бойлер потрібно обслуговувати - міняти анод, чистити, дотримуватись обов'язкових для збереження гарантії вимог.

Тепер про технічні особливості бойлерів.

В першу чергу елемент, що нагріває воду, ТЕН, може бути мокрим і сухим. Мокрий ТЕН знаходиться в баку, сухий - спочатку нагріває інертне середовище, яке каскадом передає тепло воді. Тому на сухому ТЕНі слабше утворюється накип, вони рідше виходять з ладу. Але такі бойлери дорожчі.

За формою бойлери бувають круглі (циліндричні), прямокутні і їх різновид - плоскі. На жаль, в квартирах одним з найважливіших факторів при виборі бойлера є габарити. Якщо брати для розрахунку необхідного обсягу 30 л гарячої води на людину, то для сім'ї з 3 осіб потрібен 100 л бойлер, розміри якого досить великі. Тому рекомендуємо намагатися вибрати бойлер відповідного обсягу, навіть якщо це буде не на користь дизайну. Краще купатися в теплій воді, ніж насолоджуватися красиво вбудованим виробом.

По управлінню бойлери сильно вдосконалилися. У простих моделях користувач вибирає до якої температури нагрівати воду завдяки ручці на термостаті, в більш просунутих - відображається на ЖК дисплеї, а в най-най - через додаток по Wi-Fi.

З усіх бойлерів ми виділили торгову марку Atlantic і вже більше 5 років є її офіційним дистриб'ютором. Всі бойлери цього бренду, не залежно від конструкції і цінової категорії, надзвичайно надійні. Випадки їх поломок гранично малі, чого не сказати про китайські моделі інших відомих брендів. А гарантійні зобов'язання виконуються окремою сервісною службою, яка не пов'язана з тими, хто їх продає, і зацікавлена ​​у високому рейтингу виробника.

У бойлерах Атлантик поверхня, яка контактує з водою, покрита спеціальною емаллю, що розроблена компанією і прекрасно себе зарекомендувала. Більш того у моделей з сухим ТЕНом використовується унікальна технологія Steatite, про яке під статтею є відео.

Якщо хочете, щоб бойлер ТМ Атлантик з'явився у Вас, ось купон на знижку "gazetaua", а на початку статті посилання на категорію всіх бойлерів. Переходите, знайомтеся, консультуйтеся і купуйте.

на категорію всіх бойлерів, переходите, знайомтеся, консультуйтеся і купуйте.

Якщо ж у Вас приватний будинок, використовувати класичні бойлери менш вигідно, ніж бойлери непрямого нагріву. Коротко про їх особливості, як працюють і в чому економія, розповідаємо в цій статті.

Також, раніше ми розглядали питання питної води, де і як її можна отримати, порівнювали покупку води і використання фільтрів. Статтю "Як очистити воду в домашніх умовах до питної якості" читайте за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати бойлер для квартири - прочитайте перед покупкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути