пʼятниця, 27 листопада 2020 15:45

Як економити на гарячій воді в приватному будинку

Стаття присвячена винятково методам, які використовуються для перетворення води в гарячу. У квартирах, найчастіше, гаряча вода виробляється за допомогою класичних накопичувальних електричних водонагрівачів - бойлерів, або просто надходить з централізованої лінії гарячого водопостачання (ГВП). У приватних же будинках для виробництва гарячої води є більш широкий арсенал.

  Бойлери непрямого нагріву - це водонагрівачі більшого об'єму, в яких замість звичного електричного ТЕНу теплообмінник-змійовик
Бойлери непрямого нагріву - це водонагрівачі більшого об'єму, в яких замість звичного електричного ТЕНу теплообмінник-змійовик

Одними з найпоширеніших методів виділяють використання бойлерів непрямого нагріву. Бойлери непрямого нагріву (БНН) - це водонагрівачі як правило більшого об'єму, в яких замість звичного електричного ТЕНу, основним елементом, який нагріває воду, є теплообмінник-змійовик. Крім змійовика, електричний ТЕН для підігріву води теж може бути присутнім, але не як основний. У своїй основі в БНН тепло від системи опалення циркулює по теплообміннику, нагріваючи воду з набагато більшою швидкістю і ефективністю.

Економія легко досягається за рахунок нагрівання води або твердопаливним котлом, за рахунок економії на енергоносії, або електричним котлом за вигідним тарифом, оскільки в Україні в зимовий період діє спеціальний тариф для опалення будинку електрикою. Та й багатотарифні лічильники теж ніхто не відміняв - вночі електрика в 2 рази дешевше.

Теплообмінників теж може бути кілька - якщо один нагрівається від системи опалення, другий може нагріватися від сонячного колектора або навіть від теплового насоса. Така комбінація робить отримання гарячої води для побутових потреб багаторазово дешевше в порівнянні з централізованою або отриманою від класичного бойлера.

Одним з лідерів по виробництву бойлерів непрямого нагріву можна виділити чеську компанію Drazice. Крім БНН компанія також виробляє комбіновані водонагрівачі (ті, в яких є кілька теплообмінників), теплоаакумулятори (буферні ємності) і класичні електричні бойлери. Окремої реклами компанія зовсім не потребує, оскільки цей бренд в Україні користується популярністю вже більше 20 років і при помірній ціні відрізняється чудовими експлуатаційними характеристиками.

Тож, навівши агрументи для роздумів, якщо Ви захочете удосконалити свою котельню, будемо раді Вашому зверненню до нас.

Для всіх, хто прочитав цю статтю, надаємо купон на знижку "gazetaua", а на початку статті посилання на категорію всіх бойлерів непрямого нагріву. Переходите, знайомтеся, купуйте.

До речі, про класичні накопичувальні бойлери ми так само писали. Впевнені, якщо ця тема Вам цікава, стаття буде корисною. Як вибрати бойлер для квартири - прочитайте перед покупкою.

Також читайте корисну й цікаву інформацію про питну воду: де і як її можна отримати, порівняння покупної води і фільтрованої. Як в домашніх умовах очистити воду до питного стану/

Зараз ви читаєте новину «Як економити на гарячій воді в приватному будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути