Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2023 09:55

Як правильно підібрати шини на авто

Шини відіграють ключову роль у питанні безпеки пересування, тому їх вибору потрібно приділити пильну увагу. У процесі рекомендовано враховувати низку факторів: стиль та умови водіння, кліматичні умови та відгуки про конкретного виробника гуми.

Найпростіше та зручніше замовити нову гуму онлайн, до того ж досвідчені фахівці інтернет-магазину шин та дисків Gumma.ua готові проконсультувати та допоможуть з вибором.

Автор: gumma.ua
  Шини відіграють ключову роль у питанні безпеки пересування
Шини відіграють ключову роль у питанні безпеки пересування

Основні відмінності шин

Гума для авто відрізняється за низкою характеристик, що впливають на її продуктивність. Насамперед – за типом протектора, від якого залежить ефективність зчеплення з дорожнім покриттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уникнути запотівання лобового скла за лічені секунди: допоможе недорогий засіб

Існують літні, зимові та всесезонні типи протектора. У зимових шин глибший малюнок з безліччю виступаючих блоків, які забезпечують стійкість на снігу та льоду.

Літні мають невелику глибину протектора, але мають безліч канавок для ефективного відведення вологи з-під плями контакту і хорошого зчеплення на сухій дорозі. Всесезонна гума поєднує в собі характеристики обох варіантів, але, як правило, це компромісне рішення, що значно поступається спеціалізованим сезонним шинам.

На що ще звернути увагу при покупці гуми

Додаткові параметри, що мають значення:

  1. Типорозмір гуми. Прописується як цифрової комбінації з літерами. У документації виробник авто вказує максимальні та мінімальні рекомендовані розміри, яких необхідно дотримуватись.

  2. Індекс швидкості. Яку максимальну швидкість може розвивати автомобіль на цих шинах? Маркується від А (мінімальна) до Z (гранична).

  3. Індекс навантаження. Яке максимальне навантаження здатні витримувати шини вказано у вигляді цифр від 0 до 150.

  4. Стиль водіння. Любителям агресивного стилю варто зробити вибір на користь гуми з жорсткішим бічним профілем. Це дозволить швидше та ефективніше гальмувати та дасть хорошу керованість.

Висновки

На ринку є безліч моделей шин від популярних виробників, іменитих брендів та менш відомих молодих компаній. При виборі важливо враховувати репутацію виробника, відгуки інших користувачів, орієнтуватися на особисті переваги та бюджет.

Щоб оформити замовлення на шини онлайн, необхідно підібрати перевірений магазин, ознайомитись з асортиментом та знайти варіант, що відповідає потребам. Наші фахівці готові допомогти вам підібрати шини, які відповідають вимогам конкретного виробника авто.

З 1 жовтня по 1 травня українські водії повинні завжди включати ближнє світло фар поза населеними пунктами в осінньо-зимовий період.

Таким чином, транспортні засоби стають помітнішими в умовах обмеженої видимості і короткого світлового дня.

При цьому вимога діє навіть для світлої пори доби. У разі її невиконання – автовласників чекає штраф у розмірі від 425 до 510 грн.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно підібрати шини на авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути