вівторок, 02 лютого 2021 16:23

Як правильно купити велосипед

Перед кожною людиною, що бажає стати велосипедистом, в будь-якому випадку постає питанням "Як правильно купити велосипед"

На сьогоднішній день у велосипедній індустрії існує величезний вибір різних моделей велосипедів, геометрії рам, комплектуючих, зовнішнього дизайну і типів велосипедів. Наш спеціалізований веломагазин допоможе вам у виборі майбутнього двоколісного транспорту. Ми максимально доступно спробуємо відповісти на основні запитання.

 

В першу чергу визначаємося, для якого стилю катання він вам необхідний. Якщо плануєте купити велосипед і їздити в межах міста, здійснювати поїздки на роботу, з особистих питань або виїхати в парк на пікнік - ваш вибір сіті-байк (міський велосипед). Його переваги - комфортна посадка, анатомічної форми м'яке сідло, кермо, яким легко управляти, мінімум швидкостей і зручний багажник. У такого байка колеса з гладким малюнком (сліки або полусліки), які відмінно їдуть по асфальту. Рігідна вилка (жорстка) - вона дає перевагу в користуванні велосипедом в будь-яких погодних умовах, допомагає не забирати енергію педалювання. В комплекті встановлені крила для захисту від пилу і бруду.

Якщо ви вирішили часто здійснювати свої велопрогулянки по бездоріжжю - ваш вибір однозначно гірський велосипед. На гірських велосипедах комфортно катати по горах, пересіченій місцевості, крутих спусках, затяжними підйомами (за рахунок великої кількості швидкостей) і також в міських умовах. В цілому він універсальний, але конструкція всіх моделей максимально розробляється для активного катання в гірських умовах. Якщо ви замислюєтеся про можливу кар'єру велоспортсмена, зверніть увагу на велосипеди брендів професійного рівня.

Яку правильно підібрати раму?

Основні матеріали виготовлення рами велосипеда - алюміній, сталь і карбон.

• Сталева рама міцна, але найважча;
• Алюмінієва - легка, не іржавіє;
• Карбонова - легше алюмінієвої, міцна і пружна, дорого коштує;

До вибору ростовки рами необхідно поставитися відповідально. На правильно підібраній рамі зручно і безпечно кататися. Є два варіанта. Перший - існують спеціальні таблиці. Другий - професійні консультанти нашого веломагазину із задоволенням допоможуть Вам із вибором.

Обвіс (комплектуючі) велосипеда:

• "NoNamе" - це комплектуючі низького класу, невеликий ресурс, складно налаштувати, але доступні в ціні при невеликому бюджеті;
• Комплектуючі японської фірми Shimano - початковий рівень Tourney, Altus. Топовий - Deore і XTR;
• Комплектуючі американської фірми SRAM - початковий рівень X3, топовий — XХ1;

Гальмівні системи:

• Ободні - притискають гальмівні колодки до обода, за рахунок цього відбувається гальмування. Така система трохи втрачає працездатність у вологу погоду, але дешевша і простіша в ремонті;
• Дискові - зупиняють велосипед за допомогою впливу гальмівних колодок на ротор, який закріплений на втулці колеса. Ефективність дискових гальм висока, їм не страшні складні погодні умови;

Діаметр колеса:

• 26 дюймів - в такому випадку велосипед дуже маневрений, швидко набирає швидкість;
• 27.5 дюймів - "золота" середина. Одночасно надає маневреність і накат;
• 28 дюймів - володіють відмінним накатом. Встановлюються на шосейні і міські велосипеди;
• 29 дюймів - такі "великі колеса" забезпечують чудову гіроскопічну стійкість на швидкості, відмінний накат.

 

Поширена думка, що велосипед купити можна і в гіпермаркеті, де продаються продукти, сантехніка і одяг, але в такому випадку ви зробите спонтанні покупки сумнівної якості, вам не допоможуть, якщо виникне проблема при експлуатації і навряд чи зможуть якісно проконсультувати, оскільки в штаті продавців гіпермаркету ніколи не буває фахівця з велосипедів, на відміну від нашого магазину.

Ми рекомендуємо купити велосипед в нашому фізичному спеціалізованому магазині або в інтернет-магазині. Професійні продавці-консультанти завжди допоможуть визначитися у Вашому виборі і підберуть модель велосипеда, враховуючи всі побажання. У вас буде широкий спектр вибору, індивідуальний підхід продавця-консультанта, офіційна гарантія від виробника, "тест-драйв" на будь-якій моделі велосипеда, сервісне обслуговування і приємні бонуси. Відвідавши наш інтернет-магазин велосипедів, ви зможете ознайомитися з усіма пропозиціями, купити віддалено і також скористатися безкоштовною доставкою. Чекаємо Вас у нас.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно купити велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути