Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2021 11:23

7 помилок, які псують ваш пошук роботи і як їх виправити

7 помилок, які псують ваш пошук роботи і як їх виправити
Найбільша помилка під час пошуку роботи — не цікавитися новими вакансіями

Коли ви шукаєте нову роботу, багато що може піти не так, від неправильного форматування резюме до відповідей на співбесіді. Зверніть увагу на ці 7 поширених помилок, які часто роблять претенденти.

Недостатньо рано почати пошук роботи

Найбільша помилка — не цікавитися новими вакансіями. Вам слід продовжувати дивитися нові вакансії, навіть коли ви вже працюєте і не плануєте звільнятись найближчим часом. Це буде тримати вас в тонусі і ви знатимете який зараз є попит на ринку.

Нав'язувати свою кандидатуру

Якщо ви знайшли компанію, в якій хочете працювати, і контактну інформацію, хто там працює, це класно. Але не надсилайте своє резюме на рівному місці. Це одна з найпоширеніших помилок при пошуку роботи. Замість цього попросіть поради у вашої контактної особи, перш ніж подавати заявку на вакансію, зазвичай — вас зарекомендують або передадуть ваше резюме.

Не тримати в секреті пошук роботи

У деяких випадках є сенс повідомити начальнику, що ви думаєте про звільнення, — якщо ваш керівник захоче змінити те, що вас турбує. Але це багато в чому залежить від вашого начальника, і в більшості випадків вам слід тримати ваш пошук роботи в секреті від вашого роботодавця.

Не очищати онлайн-профілі

Більшість людей знають, що потенційні роботодавці перевіряють профілі кандидатів в соціальних мережах, проте багатьом кандидатам відмовляють через їх слабку присутність в мережі. Іноді справа не в неприйнятному контенті, а в поганий комунікативних навичках. Приведіть у в порядок свої профілі в соціальних мережах і переконайтеся, що в них немає нічого такого, що могло б виставити вас в поганому світлі.

Відправлення одного резюме на всі вакансії

Може здатися, що це занадто багато роботи, але ви повинні адаптувати своє резюме до роботи й вашої професії. Пам'ятайте, що менеджери з персоналу перевіряють, чи відповідає ваше резюме посаді. Тому використовуйте ключові слова зі списку вакансій у своєму резюме і підсумуйте свою кваліфікацію на основі того, що шукає компанія. Якщо не знаєте з чого почати, то надихніться цією добіркою професійних резюме, які розбиті за спеціальностями на 20 категорій. Обирайте зразок та почніть редагування в один клік.

Проходити співбесіду непідготовленим

За словами менеджерів з персоналу, занадто багато претендентів не готові до таких речей, як опис ситуацій, в яких вони досягли успіху або зазнали невдачі, і не виглядають зацікавленими у роботі. Тож до співбесіди, підготуйте список питань про компанію і свої відповіді на найпоширеніші питання.

Недостатнє дослідження компанії

Перш ніж подавати заявку, ознайомтеся з описом компанії, її цінностями та галузевими тенденціями. Це допоможе вам зрозуміти, чи підходить вам компанія, а також покаже рекрутеру, що ви дійсно турбуєтеся про роботу і своє потенційне майбутнє в компанії.

Зараз ви читаєте новину «7 помилок, які псують ваш пошук роботи і як їх виправити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути