понеділок, 20 серпня 2012 07:15

Знімуть маршрутки на Леваду та Південний вокзал

У Полтаві складно дістатися віддалених мікрорайонів. Щоб потрапити до приміського села Розсошенці або зупинки "Південний вокзал", доводиться чекати близько півгодини. Начальник відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку Полтавської міської ради 34-річний Олександр Андросов це заперечує, говорить, розклад руху транспорту не змінився.

— Як їздили, так і їздять. І транспорту стільки ж. Інформації чи скарг про зменшення кількості маршруток чи автобусів не отримували. Трафаретів із назвами маршрутів водії також не змінювали. Улітку це невигідно, особливо в напрямку Південного вокзалу та мікрорайону Левада. Туди прямують багато відпочиваючих на річку, а ввечері повертаються. Але справді, до вересня ми знімемо автобуси з чотирьох маршрутів — 43, 44, 51, 52. Це кільцеві, які їздять на Південний вокзал і Леваду.

Чому вирішили прибрати транспорт?

— Забираємо тільки маломісні "Рути". Вони часто перевозять стоячих пасажирів. Це заборонено. До того ж ці напрямки найбільше завантажені. Коли їх знімемо, стане вільніше їздити автомобілістам.

Чи пустять нові автобуси?

— У вересні ці маршрути виставлять на конкурс. Виграє його перевізник, що матиме автобуси марок "Богдан", "Еталон" або інших, які зможуть умістити одразу багато людей. Таким чином кількість пасажиромісць не зменшиться, просто один автобус замінить дві маршрутки. Але люди змушені будуть довше чекати на зупинках, із цим нічого не вдієш.

Зараз ви читаєте новину «Знімуть маршрутки на Леваду та Південний вокзал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути