Ексклюзиви
понеділок, 04 липня 2011 05:30

Планують набрати 30 швачок

У Лохвиці в орендованому приміщенні відкрили цех полтавської швейної фабрики "Ворскла". Працівниці виконують замовлення фірм із Франції, Італії, Німеччини.

"Ворскла" за підтримки іноземного інвестора встановила обладнання на півмільйона гривень. Іще півмільйона планують використати протягом півроку. Взяли на роботу 40 швачок і прасувальниць та двох керівників. Вибрали найдосвідченіших. Планують за півроку набрати ще 30 кравчинь.

Раніше 152 місцеві швачки працювали на фірмі "Лотекс", власницею якої була німкеня Марина Ріц. Через фінансові проблеми фірма перестала працювати торік у листопаді.

— З того часу ми були безробітними, — розказує старший майстер Лариса Софієнко. Вона працювала начальником відділу кадрів у "Лотексі". — Працівниці задоволені, що повернулися на ту саму роботу. Виконуємо перше замовлення німецької фірми, з якою "Ворскла" працює 20 років. Поки що шитимемо найпростіший асортимент — спідниці, штани. Улітку німці замовляють зимовий одяг, взимку будемо шити легкий літній із шифону. Спідниці в Полтаві одягнуть на тремпелі, упакують у пакети, причеплять фірмові етикетки. Одну продаватимуть за 120 євро, за пошив заплатять до 5 євро. 40 швачок мають пошити за день 200–270 спідниць.

Середня зарплата на підприємстві — 2100 грн. Такий самий цех "Ворскла" відкрила в Кобеляках.

Зараз ви читаєте новину «Планують набрати 30 швачок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути