понеділок, 16 квітня 2012 00:15

Питна вода смердить аміаком

— Останній тиждень із крана тече вода з неприємним запахом. Воняє таке, як аміаком чи сіркою. Та і на вигляд стала мутнуватою. Після купання почала сильно чухатися шкіра, тіло вкривається червоними плямами. Вони сходять тільки під кінець дня. Раніше таких проблем з водою не було. Може, її стали сильніше хлорувати?

Сергій Панченко, 24 роки, вул. Боженка у Полтаві.

— Вода у Полтаві не хлорується кілька років. Вона дуже високої якості, бо добувається зі свердловини глибиною 800-900 метрів. Полтавська вода одна з найм'якших в Україні. Тіло після неї не може чухатися або червоніти, — каже Світлана Вороніна з міської санепідслужби. — Тут можливий варіант, що у будинку затопило під'їзд. Тоді спеціалісти водоканалу промивають у цьому домі труби. Через це могла погіршитися на деякий час якість води. Але це тимчасово. В інших випадках, свербіння й почервоніння викликані тільки індивідуальними особливостями. Проблеми можуть бути у людей із сухою шкірою. Тоді після купання потрібно змащувати її спеціальною олією для зволоження.

Зараз ви читаєте новину «Питна вода смердить аміаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути