понеділок, 23 травня 2011 07:00

Пенсіонерів заманюють через безкоштовні газети

Кредитна організація "Спілка пенсіонерів України" винна полтавцям 7 млн грн. Три роки тому люди поклали кошти на депозит. Грошей не повертають. Більшість вкладників — пенсіонери. Полтавський адвокат Андрій Тарапата розповідає, подібні спілки заманюють пенсіонерів оголошеннями в безкоштовних газетах.

— Такі видання беруть переважно пенсіонери. Там і рекламують багато кредитних спілок. Розписують привабливо свої пропозиції.

Як зацікавлюють?

— Якщо банківські фінустанови дають 12–15 відсотків річних, то у спілці можуть запропонувати 20–30 процентів. Люди думають, що за короткий час матимуть гарний прибуток, якщо вкладуть у кредитну спілку свої заощадження.

На що потрібно звертати увагу при підписанні договору?

— Найкраще — дати перечитати договір юристові. Ідеться про безпеку ваших грошей. Якщо вирішили покластися на себе — уважно перечитайте всі пункти договору. Якщо виникли сумніви — перепитайте. Можна відкласти підписання, доки вам усе не буде зрозумілим.

Що робити, якщо спілка відмовляється повернути вклад?

— Треба звернутися до її керівництва. Якщо від них реакції не буде, тоді треба іти в міліцію. Гроші можливо повернути лише через суд. Мітинги та протести тут не допоможуть.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерів заманюють через безкоштовні газети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути