четвер, 10 грудня 2009 18:02

Почали випускати популярні за радянських часів сорти пива

На підприємстві "Полтавпиво" поновили випуск популярних за часів СРСР сортів пива "Ризьке світле–Ретро-пиво" та "Старий млин".

— "Ризьке" пробував — непогане, — розповідає полтавець 34-річний Віталій Гримак. — Нагадує пиво з нашого пивзаводу років 1990-х, до зміни господарів. Пару ковтків дуже класне, а потім звичайне. Може, того, що в пляшках брав, а треба було живе, на розлив. За Совєтів модна була приказка: "Пийте пиво Рігал Алус — будете, як Раймонд Паулс".

"Ризьке світле" — нефільтроване, продають у пляшках та на розлив. Літр "живого" коштує близько 9 грн. Його можна купити в полтавських кафе, магазинах. У пляшках пиво пастеризоване. Лише на розлив є "Старий млин". Його на "Полтавпиві" почали випускати в перших числах грудня. Ціна 1 л — 15 грн.

— Цей напій дорожчий, бо його виготовляємо із високоякісного ячменю та імпортного чеського хмелю, — розповідають у відділі маркетингу підприємства. — Ризьке пиво має дуже м"який, солодкуватий присмак. Колись воно було відомим у всьому Радянському Союзі нарівні з "Жигулівським".

Зараз на "Полтавпиво" варять вісім сортів пінного напою. З наступного року хочуть поновити випуск пива "Ячмінний колос".

Зараз ви читаєте новину «Почали випускати популярні за радянських часів сорти пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути