четвер, 12 лютого 2009 16:38

Чоловік потрапив у трудове рабство

Оксана (через безпеку чоловіка прізвища не називає) із Полтавщини п"ять місяців не може дотелефонуватися до свого чоловіка Миколи, який поїхав на заробітки в одну з європейських країн. Жінка гадає, що його десь закрили й заставляють безоплатно працювати.

Микола вдруге за робочою візою на заробітки поїхав рік тому. Працював вантажником. Запрошував до себе дружину разом із дитиною. Жінка вже почала робити документи. Але зупинилася, коли зник чоловік.

— Мама Миколи ходила до ворожки, яка сказала, що його вивезли за місто і працює він у рабстві на часне ліцо. Іще казала, він там не один, якого утримують, — каже Оксана.

Жінка зателефонувала в посольство України в тій країні. Там відповіли, що не займаються пошуком людей. Відправили запит на програму "Жди меня".

Людмила також звернулася в Полтавський центр сім"ї "Родинний дім". Ця громадська організація приєдналася до мережі ERSO (Європейські організації з реінтеграційної допомоги).

— Миколу нині шукаємо через партнерську організацію "Карітас Австрія". Ця організація допомагає повертати українців з усієї Європи. "Карітас Австрія" допомагає українцям, які перебувають у країнах Євросоюзу і добровільно бажають допомоги в поверненні та підтримки після повернення на батьківщину. Зокрема, це юридичне консультування щодо переоформлення документів чи інших питань, психологічний супровід, допомога в отриманні відповідного медобслуговування, пошук роботи та програми професійної перепідготовки, матеріальна допомога, — каже директор "Родинного дому" Лідія Сафронова. — Також наша організація допомагає потерпілим від сексуальної і трудової експлуатації. За три останні роки ми надали реінтеграційну допомогу 41 людині.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік потрапив у трудове рабство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути