четвер, 11 червня 2009 19:44

Дитячий табір хочуть закрити через отруйні будматеріали

Полтавська обласна санепідемстанція вимагає закрити дитячий табір "Буревісник" у селі Клюсівка Новосанжарського району. Лікарі твердять, під час ремонту використали токсичні будматеріали, через котрі діти почуваються зле. Керівництво табору це заперечує.

— Цей табір не прийняла державна комісія до експлуатації, — говорить головний санітарний лікар області Валентин Шаповал. — Під час ремонту тут використали плиту, яка виділяє в повітря формальдегіди, зокрема фенол. Це отруйні сполуки.

Він каже, керівництво табору проігнорувало заборону санстанції та 31 травня завезло дітей на відпочинок. Санітарні лікарі поскаржилися на це в обласну та районну прокуратуру.

— Не може бути, що кожна друга з усіх 95 дітей звернулася до медпункту, — зауважує Шаповал. — Зараз у таборі працює комісія Головного управління охорони здоров"я. Досліджують повітря, стан здоров"я відпочивальників. Нас там ігнорують, не спілкуються. Суцільний хаос.

Каже, що санстанція звернулася до Управління освіти з метою позбавити табір ліцензії на відпочинок дітей.

— Я хочу усе спростувати, бо це неправда, — говорить керівник табору "Буревісник" Олег Шведін. — Під час ремонту ми дійсно використали дерев"яну плиту "УСБ" виробництва Чехії. Вона має всі сертифікати на використання для внутрішніх робіт та для виготовлення меблів.

Плитою обшили стіни в коридорі, покрили її лаком.

— Того самого дня приїхали представники санстанції та почали брати проби повітря, — розповідає далі Олег Миколайович. — Зрозуміло, що лак ще не встиг висохнути і в повітрі був фенол. Тепер лікарі перевірили дітей. Усе гаразд.

Лікар табору Світлана Мельникова говорить, масових звернень зі скаргами на головний біль не було.

— Звертаються з різних причин, — каже вона. — У когось дійсно голова болить, хтось порізався, комар укусив. Загалом зареєстрували 114 звернень. Із них більшість повторних.

У "Буревіснику" відпочивають 88 дітей із різних областей України. Є запрошені викладачі з Великобританії для вивчення у таборі англійської мови.

Остаточні висновки про стан дітей та можливе отруєння будуть відомі після висновків комісії.

Табір "Буревісник" — приватний, належить індусу Маянку Джані. Чоловік тривалий час живе у Харкові. Установу придбав у 2007-му з аукціону.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий табір хочуть закрити через отруйні будматеріали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути