четвер, 27 серпня 2009 18:36

День Батька відзначатимуть неофіційно

Із 14 по 20 вересня на Полтавщині пройде всеукраїнська акція "Я пишаюся, я тато". Україна прагне на офіційному рівні долучитися до всесвітнього Дня батька. Його хочуть святкувати у другу неділю вересня.

У Полтаві, у районах області в ці дні пройде інформаційна кампанія, свято для батьків, конкурс малюнків "Мій батько і я". Роботи можна надсилати в міські та районні відділи у справах сім"ї та молоді або на адресу Полтавського центру "Родинний дім": Полтава, вул. Баленка, 11, кв. 78.

Як зазначає помічник міністра МВС України із захисту прав людини в Полтавській області 42-річна Антоніна Стучилова, мало чоловіків звертаються по допомогу для захисту їхніх батьківських прав. Не всі прагнуть виконувати свої обов"язки перед дітьми.

— За півтора року до мене звернулися тільки три чоловіки з проханням захистити їхні права. І тільки один із них, відомий полтавський художник Олег Мінгальов, настійно добивається права виховувати свою дитину. Навіть якщо стосунки між чоловіком і жінкою не склалися, діти все одно залишаються на все життя. Які будуть стосунки батька з дитиною, яким буде його авторитет, залежить від жінки, — переконана Стучилова.

День батька започаткували в США на початку ХХ ст. Головними його атрибутами в різних країнах світу є подарунки батькам і дідусям. Цю традицію успішно експлуатує торгова індустрія. В Україні офіційне впровадження свята відклали до стабілізації ситуації, пов"язаної зі світовою фінансовою кризою.

Зараз ви читаєте новину «День Батька відзначатимуть неофіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути