четвер, 10 грудня 2009 18:06

Циркової майстерності навчають безкоштовно

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Вихованці циркової студії Ольга Дмитракова та Євген Арзуханов виконують вправу ”Ящірка” — плазуючи, мають проповзти дистанцію, підіймаючи час від часу голову й вигинаючи тіло
Вихованці циркової студії Ольга Дмитракова та Євген Арзуханов виконують вправу ”Ящірка” — плазуючи, мають проповзти дистанцію, підіймаючи час від часу голову й вигинаючи тіло

У Миргороді при Центрі естетичного виховання відкрили циркову студію. Її відвідують 30 дітей від 6 до 17 років. Навчання безкоштовне. Батьки скидаються тільки на інвентар чи форму, на які немає грошей.

2-годинні заняття проходять у спортзалі школи N1 тричі на тиждень. Установили систему для піднімання акробатів на канатах і страховки. Кажуть, подібні є лише в двох-трьох професійних цирках країни. Ще є мати, моноцикл — велосипед на одному колесі. Скоро привезуть батут. Заняття відбуваються під баян.

— Спочатку йде загальна фізпідготовка. Потім спецвправи. У нас багато акробатики. Треба рік-півтора, щоб сформувався кістяк колективу, — розповідає керівник студії Валерій Літічевський, 55 років.

Каже, до такого ж закладу його віддали в 10 років. Працював у державній цирковій компанії, понад дев"ять років керував цирком.

— З часом буде видно, хто стане жонглером, хто акробатом. Старші приходять і думають: трах-тобідох-тобідох — і за помахом чарівної палички стануть артистами. А це важка, виснажлива праця.

Зараз ви читаєте новину «Циркової майстерності навчають безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути