четвер, 08 липня 2010 18:40

Понад 100 ліфтів треба модернізувати в Полтаві

На початку літа в Полтаві знову почали розграбовувати ліфти. З двох у мікрорайоні Сади-1 зняли гальмівні котушки. Торік таке вчинили з понад 20 ліфтами. Заміна однієї котушки коштує близько 1000 грн.

— Котушки знаходяться в машинному відділенні на найвищому поверсі, — пояснює головний інженер "Полтаваліфт" Олександр Руденок, 33 роки. — Сторонні люди в під"їзді мають викликати у мешканців підозру. Не зайве запитатися, до кого вони прийшли. Телефонувати в аварійну службу "Полтаваліфт" або міліцію.

Злодії знімають із ліфтів гальмівні котушки з алюмінієвим дротом. Такі в пунктах прийому кольорового металу коштують 60 грн.

— Не треба боятися, що без котушки ліфт упаде, — каже фахівець. — Без неї лебідка не запускається і ліфт не зрушить із місця. У гіршому випадку згорить двигун.

Понад 100 ліфтів у місті потрібно модернізувати. Граничний термін їх використання — 25 років — давно минув. Сучасних ліфтів тут мало.

— "Полтаватрансбуд", інші будорганізації називають своє житло елітним, проте ліфти ставлять найдешевші, — говорить Руденок. — Відповідають рівню будинків підйомники у багатоповерхівках, які зводить "Полтавабанк". Такі є на площі Конституції, вулиці Балакіна. Там ліфти з нержавіючої сталі, вони противандальні, вічні.

Торік через крадіжки в Полтаві довелося ремонтували майже півсотні ліфтів. 2009-го затримали злодія, котрий із 20 машин зняв гальмівні котушки.

Зараз ви читаєте новину «Понад 100 ліфтів треба модернізувати в Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути