Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2009 17:10

Янукович у Межигір"ї будує "Вервольф"?

Біля Віктора Януковича жити небезпечно. Можуть убити. Або він — коли мчить у  лімузині, або сусіди — у перестрілці. Менш як 150 км/год. сільською вулицею, де більш як 60 км/год. не дозволено, кортеж Віктора Федоровича не їздить, розповідають місцеві. Вони звикли, знають приблизно, коли їхній високошляхетний сусід проїжджає — дітей на вулицю в ті години не випускають.

А коли на дорозі з"явиться нетутешній роззява, то тут, як-то кажуть, хто не сховався, я не винуватий. Іще донедавна лідера Партії регіонів возили на "мерседесах"-близнюках з однаковими номерами. Мабуть, щоби кілера заплутати. Тепер, коли він став кандидатом у президенти, кортеж супроводжують мікроавтобус із радарною протиракетною установкою та машина ДАІ. Це не танк, а бронепоїзд.

Неспокійно в селі Нові Петрівці, що під Києвом, і ночами. По-перше, важка будівельна техніка — навантажені КамАЗи, хури, трактори заїжджають і виїжджають із маєтку Віктора Януковича переважно після заходу сонця. Ймовірно, Віктор Федорович приховує масштаби будівництва, яке затіяв у колишній державній резиденції Межигір"я. Так колись під Вінницею гітлерівці будували підземний бункер для фюрера. Щоб не демаскувати будівництво надсекретного об"єкта, техніка туди йшла під покровом ночі. Ось воно, у кого лідер учиться? А по-друге, від чого сусідам Януковича міцно не спиться, — тому що стріляють.

Це сталося неподалік від маєтку Віктора Федоровича. Чотири відеокамери спостереження на фасаді — як на контрольно-пропускному пункті в"язниці! І все це не врятувало! Кілер пробрався в спальню і там зробив свою справу. А дещо раніше цей будинок-фортецю вночі брав штурмом "Беркут". Василь Семенович, сусід навпроти, скаржиться:

— Уночі, у масках з автоматами розбудили, говорять: "Понятими будете?" Ага, зараз! Вони збираються війну тут улаштовувати. Дивлюся, крім автоматів, ще й гранатами обвішані, а мені, виходить, з ними йти, щоб очманілу кулю отримати? А от і ні, шукайте дурнів в іншому місці.

Під"їхали чотири хури, завантажені ігровими автоматами. Прикритих брезентом "одноруких" бачив не один житель Нових Петрівців

Понятих "беркутівці" так і не знайшли, але будинок штурмували. Така канонада тут була  1944-го — коли Червона армія фашистів вибивала.

Ми було попрощалися, як сусід Януковича раптом зашепотів:

— Ти мені зав"яжи очі, пусти на об"єкт, і я тобі кожний яр, кожну стежку покажу. І от що я тобі скажу: не тільки дачу він там будує! Щось ще. Щось секретне. Такі заходи секретності, як у Межигір"ї, вживали раз: коли Володимир Щербицький наказав залишки монастиря — дошки старі, цеглу — щоб народ не дізнався, не вивозити за територію, а таємно закопати на дачі. Весь особовий склад тоді вивезли, а копали тільки наближені старші офіцери.

Два дні, як бурлака-прокажений із середніх століть, якого вигнали з міста, я тинявся під височенними стінами колись урядової резиденції, а нині маєтку Віктора Януковича. Шукав лазівки всередину, натикався на охорону, видирався на дерева, щоб щось побачити за парканом... І дійшов такого висновку: будівництво маєтку — це тільки ширма.

Отже, перед нами топографічна карта об"єкта "Межигір"я". Що маємо?

Перше: матеріали доставляють здебільшого вночі. Хоча інші можновладці, які будують палаци, скажімо, у Кончі-Заспі, гонять вантажівки з міланським мармуром серед білого дня — і хоч би хни.

Друге: замість 2-метрової бетонної в Межигір"ї зведена нова 5-метрова, начебто тюремної "заборонки", залізна стіна.

Третє: усі будівельники — приїжджі. І то на короткий період: потім розрахунок — і набір нової робочої сили.

Четверте: раніше Межигір"я охороняла міліція, тепер — приватне охоронне агентство з Донецька.

П"яте: ніби сторожова вежа на зоні, у володіннях лідера "регіоналів" маячить високий баштовий кран. Такі підйомники на рейкових платформах не використовують на будівництві навіть триповерхових котеджів — із гармати не стріляють по горобцях. Баштові крани задіюються при спорудженні чогось масштабнішого — зокрема бункерів, складів, ангарів, сховищ.

Шосте: спорудження "не дуже великого будинку", за словами хазяїна, триває п"ятий рік. За такий час і з можливостями Віктора Федоровича можна побудувати котеджне місто завбільшки з Єнакієве.

Підіб"ємо підсумки. Таємничість, гідна будівництва гітлерівського бункера або підземної атомної пускової установки. Навіщо? Для три- або чотириповерхового особняка з колонами й басейном? А що кажуть сусіди нашого єнакіївського пана?

Уночі, буває, у КПП маєтку вишиковуються черги хур "підозрілих, не схожих на ті, що матеріали возять. Запломбовані". Якось, а справа була незабаром після оголошення Юлією Тимошенко війни "одноруким бандитам", до контрольно-пропускного пункту під"їхали чотири хури, завантажені ігровими автоматами! Нашвидкуруч прикритих брезентом "одноруких" бачив не один житель Нових Петрівців. По-швидкому ховали? А чому б ні? Ліпшого місця не вигадати! Під самою столицею — на 140 га території, яку охороняють пильніше, ніж в"язницю або військову частину! 140! Під Києвом! Це ж шматок суходолу розміром більшим, ніж склади озброєння в Лозовій, ніж будь-яка тренувальна база спецназу, ніж...! І цих "ніж" не полічити.

Зараз ви читаєте новину «Янукович у Межигір"ї будує "Вервольф"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути