Ексклюзиви
вівторок, 26 жовтня 2010 08:47

Екс-соратники Ющенка об'єдналися з Тимошенко

Екс-соратники Ющенка об'єдналися з Тимошенко

8 опозиційних партій домовилися про створення комітету "Стоп фальсифікаціям".

Про це повідомляє офіційний сайт партії "За Україну!".

Заяву комітету підписали уповноважені представники партій "Батьківщина", "Громадянська позиція", "За Україну!", Партія захисників Вітчизни, "Реформи і порядок", "Свобода", Українська Народна партія та "Українська платформа".

"Кампанія з виборів до місцевих рад, що триває в Україні, засвідчила, що влада створює серйозні перешкоди на шляху вільного волевиявлення громадян. Вона(влада-ред) взяла курс на фальсифікацію волевиявлення", - зазначають партійці.

Головними інструментами фальсифікації, за словами партійців, обрано проведення голосування, підрахунку голосів і складення протоколів дільничних комісій без представників опозиції.

"А також примітивне усунення конкурентів шляхом їх зняття з реєстрації чи скасування їхньої перемоги на виборах під будь-яким приводом", - додають вони.

Головними завданнями комітету названо моніторинг виборчого процесу, збирання та узагальнення інформації про можливі фальсифікації виборів.

Крім того, комітет буде займатися донесенням інформації про ці фальсифікації до української та міжнародної спільноти.

Партії також домовилися координувати дії у день голосування з метою забезпечення чесного підрахунку голосів та проводити "спільні дії, у тому числі акції протесту, для захисту волевиявлення виборців".

16 жовтня лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко заявив, що його партія ініціює створення всеукраїнського комітету захисту результатів виборів "Стоп фальсифікаціям!".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Екс-соратники Ющенка об'єдналися з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути