середа, 01 вересня 2010 13:50

Митрополит УПЦ МП заявив про "експансію вкрай небезпечного уніатства"

Митрополит УПЦ МП заявив про "експансію вкрай небезпечного уніатства"

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел виступив проти будівництва в Одесі собору Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

Про це повідомила прес-служба Одеської єпархії.

У повідомленні підкреслено, що передбачуване будівництво "є спробою здійснення агресивної експансії уніатства в Одеському регіоні", так як в Одесі переважна більшість складають парафіяни Української Православної церкви.

На думку Митрополита Агафангела, в обласному центрі проживає настільки мала кількість греко-католиків, що немає ніякої необхідності в будівництві не тільки собору, але навіть і молитовного будинку для них.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський заявив, що таке будівництво розглядається православним народом Одеси як прояв прозелітизму, спрямоване на спокушання православних християн в унію.

Він підкреслив, що за своїм історичним походженням УГКЦ створювалася як місіонерський проект католицизму, спрямованого на підпорядкування, багато в чому насильницьке, Православній Церкви Ватикану. Тому єпархія вважає "недоцільним і вкрай небезпечним зведення уніатського культового об"єкту в столиці нашого краю".

У повідомленні також зазначено, що будівництво собору УГКЦ в православній Одесі викличе обурення і протест з боку духовенства і православних віруючих регіону, створить в мирному місті ситуацію міжрелігійного конфлікту, не буде сприяти зміцненню миру і суспільної злагоди.

Храм Української Греко-Католицької церкви планується побудувати за адресою вул. Старопортофранківська (Прохоровський сквер). Громадське обговорення містобудівного обгрунтування розміщення храму, яке повинно було відбутися 4 вересня, перенесли на невизначений термін.

ІА Репортер

Зараз ви читаєте новину «Митрополит УПЦ МП заявив про "експансію вкрай небезпечного уніатства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути