Ексклюзиви
понеділок, 30 серпня 2010 12:58

Рада змінила закон про місцеві вибори

Рада змінила закон про місцеві вибори

Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до закону про місцеві вибори.

За законопроект, автором якого є регіонал Олександр Єфремов, проголосували 264 депутати.

Як відомо, у пояснювальній записці до документу він зазначав, що ухвалений раніше парламентом закон містить деякі положення, які не відповідають "демократичним засадам та міжнародним стандартам".

Зокрема, "це стосується закріпленого у законі дискримінаційного критерію, за яким лише ті місцеві організації партій, які зареєстровані не пізніш як за 365 днів до дня виборів, мають право висувати кандидатів на місцевих виборах".

Крім того, цими змінами збільшується склад територіальних виборчих комісій до 18 осіб та надати право подавати кандидатури для формування ТВК усім місцевим організаціям політичних партій, що зареєстровані в Україні.

Також депутати підтримали пропозицію депутата від НУНС Руслана Князевича про те, щоб залишити в законі норму, згідно з якою мають право бути обраними особи, які на день голосування досягли 18-річного віку.

Також Верховна Рада відхилила низку альтернативних законопроектів, зокрема, депутата від НУНС Арсенія Яценюка та БЮТівця Лева Бірюка.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Рада змінила закон про місцеві вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути