Ексклюзиви
субота, 14 серпня 2010 11:57

Лех Валенса стурбований повідомленнями, що надходять з України

Лех Валенса стурбований повідомленнями, що надходять з України

Нобелівський лауреат миру, колишній президент Польщі Лех Валенса адресував президенту України Віктору Януковичу листа, в якому висловив своє занепокоєння "погіршенням ситуації зі свободою слова в Україні".

Як повідомили у прес-службі телеканалу ТВі, лист Валенси президенту України було передано через посольство України у Варшаві.

За словами голови Інституту Леха Валенси Пьотра Гулчинського, Нобелівський лауреат миру і відомий борець за громадянські права у листі, зокрема, висловлює "стурбованість повідомленнями, що надходять з України, про те, що два телеканали – "5 канал" і ТВі – позбавляють ліцензій".

Як повідомлялось раніше, 7 червня редакційна рада "5 каналу" оприлюднила відкритого листа до Президента, в якому звинуватила голову СБУ Валерія Хорошковського як власника медіахолдингу U.A. Inter Media Group, у спробі знищити "5 канал" шляхом можливого скасування судом рішення конкурсу на виділення частот Нацрадою від 27 січня.

8 червня Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер". Таким чином, було оскаржено рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня минулого року про виділення ТВі і "5 каналу" частот мовлення.

Телеканал ТВі оскаржив в апеляційному порядку це рішення суду про позбавлення його телевізійних частот.

Директор телеканалу ТВі Микола Княжицький звернувся до Віктора Януковича з проханням про зустріч з метою обговорення питання щодо можливого рішення суду про позбавлення частот і ліцензій на мовлення 17 телеканалів.

За словами Княжицького, чергове засідання з питання щодо позбавлення 17 телеканалів, зокрема ТВі і "5 каналу", частот і ліцензій на мовлення за позовом медіахолдингу Inter Media Groupу має відбутися у понеділок, 16 серпня, в Апеляційному адміністративному суді міста Києва.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Лех Валенса стурбований повідомленнями, що надходять з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути