Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2010 12:55

"Кадилак" Могильову подарували соратники – Москаль

"Кадилак" Могильову подарували соратники – Москаль

Автомобіль Cadillac Escalade подарували міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову на день народження.

Про це заявив депутат від НУНС Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба Народної самооборони.

"У приватних бесідах деякі керівники управлінь внутрішніх справ зізнались, що вони "скидалися" грошима для того, щоб зробити подарунок Могильову на день народження", - сказав він.

"За їх словами, за ці кошти і був куплений автомобіль для міністра", - наголосив депуатат.

"Повідомлення прес-служби МВС про те, що це авто отримано в якості благодійної допомоги від приватної невідомої особи, я трактую як отримання хабара міністерством внутрішніх справ для міністра Анатолія Могильова", - сказав Москаль.

За словами депутата, "в законі "Про міліцію" чітко сказано, за яких умов міліція може отримувати благодійну допомогу".

"Підприємства, установи й організації за згодою трудових колективів можуть виділяти міліції додаткові кошти, транспорт та іншу техніку, необхідні для охорони громадського порядку і боротьби із злочинністю", - процитував Москаль закон.

"Де ви бачите в цій статті приватних осіб? Тільки підприємства можуть виділяти допомогу, та ще за згодою трудових колективів. Це означає, що має бути протокол зборів цього колективу на клопотання чи звернення органів внутрішніх справ", - підкреслив він.

За словами депутата, "згідно цього закону, підприємства можуть виділяти транспорт, який може використовуватись для охорони громадського порядку".

"Якщо ж йти по суті і букві закону, то виходить, що тепер замість стареньких УАЗів міста і села України міліціонери будуть патрулювати на "кадилаках", - вважає Москаль.

"Я вважаю, що міліція - не богодільня, куди можна нести благодійні внески. Якщо в когось є зайві гроші, то нехай передають їх дитячим будинкам, церкві і тим, хто дійсно потребує матеріальної допомоги", - заявив він.

"Згідно закону "Про міліцію", прийом благодійних внесків від фізичних осіб заборонений. Це трактується згідно Кримінального кодексу, як дача хабара", - підкреслив депутат, додавши, що "вперше за весь час роботи української, та і радянської міліції, особа, яка зробила щось для міліції, захотіла залишитись невідомою".

Зараз ви читаєте новину «"Кадилак" Могильову подарували соратники – Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути