Ексклюзиви
четвер, 29 липня 2010 13:49

Могильову купили Cadillac за мільйон (ФОТО)

 

Для міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова закупили автомобіль Cadillac Escalade.

Про це заявив депутат від НУНС Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Як відомо, впродовж тривалого часу в ЗМІ активно обговорювалося питання придбання автомобілів представницького класу Міністерством внутрішніх справ. Відповідна інформація була розміщена на сайті Тендерної палати, а вартість закупівлі становила близько 6 мільйонів гривень", - зазначив він.

"Я дізнався про закупівлю УДАІ головного управління МВС у Київській області автомобіля Cadillac Escalade 2010 року випуску, кузов N1GYUKDEF3AR161904", - сказав Москаль.

За словами депутата, вартість цього автомобіля, з урахуванням сплати всіх обов'язкових платежів, перевищує 1 мільйон гривень.

"У подальшому цей автомобіль був переданий до МВС України для обслуговування міністра внутрішніх справ", - наголосив Москаль.

"За наявною інформацією, придбання цього автомобіля відбулося з порушенням законодавства - без проведення тендеру і без надання дозволу Кабміном", - сказав депутат.

Москаль направив депутатські запити до прем'єра та генпрокурора із проханням доручити ГоловКРУ перевірити законність закупівлі автомобілю та в разі виявлення порушень вжити заходів прокурорського реагування, йдеться у повідомленні.

Як відомо, МВС хоче провести тендер на закупівлю 20 престижних авто, серед яких є "Мерседеси", "Ауді" і "Тойота Камрі", на що може бути витрачено від 8 до 9 мільйонів гривень.

Після оприлюднення даної інформації в пресі, прем'єр Микола Азаров назвав її "плітками", у відповідь на що газета "Дело" опублікувала офіційне оголошення з Вісника держзакупівель про наміри придбати VIP-автомобілі для МВС.

На засіданні Кабміну в середу Азаров доручив Держказначейству припинити фінансування надмірних витрат уряду - виділення грошей на придбання дорогих авто, меблів та на ремонти кабінетів.

Водночас газета "Дело" наголошувала, що заборону Азарова на купівлю дорогих авто чиновниками можна буде обійти.

Крім того, як з'ясувала газета "Сегодня", усі машини, які планує купити МВС, призначені для обслуговування перших осіб держави - президента, прем'єра, спікера, а також іноземних делегацій.

Зараз ви читаєте новину «Могильову купили Cadillac за мільйон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути