Ексклюзиви
середа, 28 липня 2010 08:59

Кирило сьогодні завершує свій візит в Україну

Кирило сьогодні завершує свій візит в Україну

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило в останній день свого пастирського візиту до України в середу, 28 липня, очолить святкову божественну літургію на Соборній площі Києво-Печерської Лаври, присвячену Дню водохрещення Русі.

Разом з шістнадцятим предстоятелем Російської православної церкви будуть молитися глава Української православної церкви митрополит Київський і всієї України Володимир і ще десятки архієреїв Московського патріархату з різних країн.

У їх числі члени Священного Синоду. Богослужіння буде супроводжуватися урочистим хресним ходом до Дальніх печер на території лаври, де багато століть покояться мощі києво-печерських святих.

Крім того, патріарх Кирило вважає, що деякі протестуючі проти святкування в Росії нової пам'ятної дати - Дня Хрещення Русі не мають жодного права позбавляти російський народ історичної пам'яті.

"Практично нічого не можу відповісти таким людям. Їхня позиція межує з якимось брудом ... Ті люди, які так говорять, самі не належать до цієї традиції, але в них немає ніякого права позбавити більшості людей історичної пам'яті", - заявив предстоятель.

За його словами, російський народ сформувався під впливом найпотужнішої духовної традиції, початок якої - в Хрещенні Русі.

"Якщо ми відмовимося від історичного значення Хрещення Русі, ми повинні відмовитися від опорної колони, опорної основи всієї нашої цивілізації", - сказав патріарх.

Раніше голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоієрей Георгій (Коваленко) заявив, що Українська православна церква Московського патріархату не має наміру проводити спільні заходи з Українською православною церквою Київського патріархату з нагоди Дня хрещення Русі. "Такі заходи спільні з неканонічними утвореннями в Україні неможливі", - сказав він.

Нагадаємо, глава Російської Церкви з 20 липня перебуває з пастирським візитом в Україні. Він відвідав Одесу, Дніпропетровськ і Київ. Очікується, що після святкової літургії патріарх вилетить до Москви, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Кирило сьогодні завершує свій візит в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути