Ексклюзиви
вівторок, 27 липня 2010 16:41

Янукович узаконив правила місцевих виборів і новий судоустрій

Янукович узаконив правила місцевих виборів і новий судоустрій

Президент Віктор Янукович підписав закон про місцеві вибори.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Згідно з документом, місцеві вибори повинні проходити за мажоритарно-пропорційною системою без участі блоків політичних партій.

Зокрема, вибори депутатів сільських, селищних рад, а також сільських, селищних, міських голів проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах.

Вибори депутатів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною (мажоритарно-пропорційною) системою, за якою 50% обираються за виборчими списками політичних партій, 50% - в мажоритарних виборчих округах.

Місцева організація партії може висувати кандидатів на місцевих виборах за умови, що вона зареєстрована в установленому законом порядку не пізніш як за триста шістдесят п"ять днів до дня виборів.

Також Янукович підписав закон про судоустрій та статус суддів.

Цей документ передбачає створення Вищого спеціалізованого суду для розгляду цивільних і кримінальних справ, зменшення кількості суддів Верховного суду, обмеження функцій ВСУ, ліквідацію військових судів, обов"язкове призначення членами Вищої ради юстиції суддів, обраних безстроково.

Зараз ви читаєте новину «Янукович узаконив правила місцевих виборів і новий судоустрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути