Ексклюзиви
понеділок, 21 червня 2010 15:38

"Скорочення виборчої кампанії посилює адмінресурс" - Небоженко

"Скорочення виборчої кампанії посилює адмінресурс" - Небоженко

Скорочення терміну виборчої кампанії, про яке йдеться у новому законопроекті про місцеві вибори, вигідно владі.

Про це директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко говорить у коментарі кореспонденту Gazeta.ua:

"Будь-яке скорочення термінів виборчої кампанії посилює адміністративний ресурс. Бо адмінресурс діє сильно та ефективне тільки короткий час. Влада може створити гарні або погані умови для роботи виборчих комісій.

Дев'яносто ж днів не будуть заважати роботі виборчих комісій - публічность кампанії не дасть цього зробити. Вони могли б провести вибори й за 10 днів. За 50 днів громадськість не встигне розкачатись, а газети проінформувати про усіх претендентів".

Політолог вважає, що президент намагається обмежити критику діючої влади:

"Під час виборчої кампанії завжди критикують владу. Янукович це розуміє та не хоче цього. Він підсилює роль ЦВК та послаблює судові органи. Вірогідно, що ЦВК вже контролюється президентом. Бо комісія, як й силові служби, відчуває політичну кон'юнктуру та пристосовується до переможця".

Як відомо, Партія регіонів запропонувала законопроект про вибори до місцевих рад, який передбачає зокрема скорочення виборчої кампанії із 90 днів, як передбачено Конституцією, до 50.

Зараз ви читаєте новину «"Скорочення виборчої кампанії посилює адмінресурс" - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути