середа, 16 червня 2010 16:06

Судмедексперти підтвердять, що студент у міліції убився об підлогу

Судмедексперти підтвердять, що студент у міліції убився об підлогу

Розслідування загадкової загибелі у райвідділі міліції студента Ігоря Індила найімовірніше завершиться тим, що винним у смерті визнають самого хлопця. Судмедексперти підтвердили, що смерть хлопця спричинило падіння.

Як повідомило виданню "Сегодня" джерело в київському бюро судмедекспертизи, гістологічна експертиза, передана днями в столичну прокуратуру, показала, що студент помер від закритої черепномозкової травми з переломом кісток своду і основи черепа, крововиливу під оболонку головного мозку. "За висновком нашого експерта Миколи Труша, Ігор, падаючи назад, вдарився об підлогу", - повідомило джерело.

"Також на тілі Індила були садна на лівому передпліччі, в області лівого і правого ліктів, садно і синець на правій ступні, а також синець в області попереку. Ці ушкодження студент отримав при ковзанні, падаючи (як він так невдало ковзав по підлозі, експерти не уточнюють). Скільки разів він падав, сказати не можемо (в міліції стверджують, що мінімум двічі - у кімнаті для допитів і для затриманих з лави) Також, за висновком експерта, в організмі Індила була виявлена доза алкоголю, характерна для середнього ступеню сп'яніння, що могло порушити координацію рухів. Але били-не били, скільки разів падав - справа слідства", - розповів співбесідник видання.

Незалежні фахівці розійшлися в думках щодо події. "Падаючи навіть з невисокої лави в п'яному стані, в принципі, можна отримати перелом черепа з крововиливом, - повідомив травматолог Володимир Манд. - У п'яного шансів травмуватися - більше, тому що п'яні падають, як цеглина".

"Сумнівно, що хлопець отримав такі травми через падіння на лінолеум, хоча мені відомі випадки, коли, падаючи з висоти свого росту, люди гинули. Дивлячись як і на що впасти", - стверджує лікар-нейрохірург Юрій Зозуля.

Нагадаємо, 19 травня в районному відділенні міліції Шевченківського району міста Києва загинув студент Ігор Індило. У київській міліції заявили, що хлопець помер через те, що кілька разів впав, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння.

Водночас, уповноважена Верховної ради з прав людини Нінa Карпачова назвала смерть студента в райвідділі міліції вбивством. Вона впевнена, що правоохоронці намагаються "зам'яти" цю справу.

Смерть студента в районному відділенні міліції Києва стала приводом для проведення Всеукраїнської акції протесту проти міліційного свавілля.

Зараз ви читаєте новину «Судмедексперти підтвердять, що студент у міліції убився об підлогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути