четвер, 20 травня 2010 14:34

Тимошенко незаконно використала мільярд гривень - Рахункова палата

Тимошенко незаконно використала мільярд гривень - Рахункова палата

Голова Рахункової палати України Валентин Симоненко заявляє про використання урядом на чолі з Юлією Тимошенко з порушеннями чинного законодавства більше 1 млрд грн коштів резервного фонду державного бюджету в 2009 році.

"Використання резервного фонду проходило ... з грубими, цинічними порушеннями всієї нормативно-правової бази, яка визначена як Верховною Радою, так і самими постановами Кабінету міністрів", - заявив Симоненко на прес-конференції в четвер у Києві.

За його словами, в 2009 році Кабінет міністрів України, очолюваний Тимошенко, використовував понад 1 млрд грн - "екс-прем'єр без належного обгрунтування виділила 80% коштів резервного фонду".

Симоненко відзначив, що при цьому в 2009 році видатки з резервного фонду держбюджету майже в 2,5 рази перевищили суму збитків, завданих надзвичайними ситуаціями, а майже 70% коштів резервного фонду виділялися на заходи, які відповідно до чинного законодавства не пов'язані з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Говорячи про результати перевірки витрачання коштів з резервного фонду на боротьбу з грипом А/H1N1, він зазначив, що на боротьбу з епідемією Міністерство фінансів незаконно виділило з резервного фонду 500 млн грн

Симоненко назвав "колосальними" витрати на боротьбу з грипом. За його словами в цілому на ці цілі було виділено 1,16 млрд грн з держбюджету і 500 млн з резервного фонду, які, за його словами, не мали вирішального впливу на ситуацію з грипом.

"Всі розрахунки уряду, всі рішення уряду, розрахунки МОЗ про необхідність зазначених сум коштів, не базувалися на об'єктивних прогнозах захворюваності та будь-яких економічних розрахунках ... Розроблені заходи щодо розв'язання цієї проблеми (епідемії - ред.) не були не тільки виконані, а навіть організаційно не починали виконуватися ", - сказав Симоненко.

"Повинна відповідати та людина, яка підписувала всі постанови Кабінету міністрів з грубим порушенням законодавства ... це - Юлія Володимирівна Тимошенко", - зазначив Симоненко, додавши: "Ми бачимо в цьому злочин. А за логікою має бути і покарання".

Він також додав, що результати аудиту, який показав дані порушення, вже направлені в Кабінет міністрів, Генеральну прокуратуру, Міністерство охорони здоров'я.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко незаконно використала мільярд гривень - Рахункова палата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути