пʼятниця, 14 травня 2010 19:00

Генпрокуратура запропонувала зняти недоторканість з двох нардепів НУ-НС

Генпрокуратура запропонувала зняти недоторканість з двох нардепів НУ-НС

Генпрокурор України Олександр Медведько вніс на розгляд Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності з нардепів від НУ-НС Юрія Гримчака та Андрія Парубія. Про це повідомила глава прес-служби прокуратури м. Києва Мирослава Мушка.

М. Мушка зазначила, що прокуратурою Києва порушено кримінальні справи щодо А. Парубія та Ю. Гримчака. Їм інкримінується перешкоджання виконанню службових обов'язків голови ВР та нардепів України за попередньою змовою.

Відповідне подання вже є в парламенті, і може бути розглянуто парламентом на наступному пленарному тижні. В цей же час невідомо, чи буде Генеральна прокуратура України подавати інші подання на зняття депутатської недоторканності з інших депутатів.

У свою чергу нардеп від НУ-НС Андрій Парубій зазначив, що слідчий, з яким він спілкувався на цьому тижні, підтвердив цю інформацію.

"Я переконаний, що репресивна машина входить в активну фазу, хоча, згідно з законом, я спочатку повинен був бути ознайомлений з фактом, що проти мене відкрито кримінальну справу. Більш того, я мав право подати апеляцію на відкриття кримінальної справи, і будь-які слідчі дії повинні були бути припинені, поки апеляція не буде розглянута ... Немає сумнівів, що за поданням О. Медведько в парламенті знайдеться більшість голосів, щоб проголосувати, немає сумнівів, що прокуратура може взяти в порядку запобіжного заходу утримання під вартою. Я переконаний, це незаконні дії. Вони носять виключно політичний характер ", - сказав А. Парубій.

РБК

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура запропонувала зняти недоторканість з двох нардепів НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути