Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2010 20:00

Медведько сказав, кому належить "Межигір"я"

Медведько сказав, кому належить "Межигір"я"

Генеральний прокурор Олександр Медведько заявляє, що Вищий господарський суд визнав законною приналежність підприємству "Танталіт" частини території "Межигір"я".

Про це він сказав на прес-конференції.

"Є рішення Вищого господарського суду про те, що територія "Межигір"я" визначена судом, що вона законно належить фірмі "Танталіт", - сказав Медведько.

Він додав, що це рішення суд ухвалив 27 січня.

Інших подробиць він не повідомив.

Як повідомлялося, в листопаді 2009 Міністерство юстиції попросило Апеляційний адміністративний суд Києва зобов"язати Генпрокуратуру надати копії документів про оренду резиденції "Межигір"я" в Київській області.

Перед цим Мін"юст звернувся до Окружного адміністративного суду Київської області з проханням визнати оренду цієї ділянки землі (127,5 га знаходяться в оренді підприємства з іноземними інвестиціями "Танталіт", 1,7 га - в оренді лідера Партії регіонів Віктора Януковича, 7,6 га - в оренді добродійного фонду "Відродження") недійсною на підставі того, що рішеннями уряду всі дозволи були скасовані.

Перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук також повідомив, що в листопаді Окружний адміністративний суд Київської області зобов"язав Генпрокуратуру надати копії документів, що підтверджують право оренди на цю земділянку.

Разом з тим, за його словами, через 2 тижні підприємство "Танталіт" звернулося до цього суду із зустрічними вимогами, а саме - зобов"язати Вишгородську районну адміністрацію визнати за ним право власності на цю земділянку.

При цьому суд скасував попередню ухвалу суду про витребування копій документів з Генпрокуратури.

Українські новини

Зараз ви читаєте новину «Медведько сказав, кому належить "Межигір"я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути