четвер, 24 грудня 2009 08:51

СБУ покарає всіх, причетних до сеператизму на Закарпатті

СБУ покарає всіх, причетних до сеператизму на Закарпатті

Кримінальна справа у зв"язку з рішенням Закарпатської обласної ради щодо прийняття гімну області "Підкарпатські русини" буде порушено у разі потреби, відзначає глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Оцінку цим діям дасть дослідча перевірка, у разі потреби буде порушено кримінальну справу.

Ми зараз працюємо з прокуратурою Закарпатської області, оскільки саме там ми плануємо порушення кримінальної справи", - сказав він в середу вечером в ефірі "5-го каналу", коментуючи рішення Закарпатської облради про офіційний гімн цієї області "Підкарпатські русини".

Щодо самого рішення Наливайченко додав, що воно ще не вступило в дію, оскільки голосувалося з порушеннями "і як таке не має ніякої сили".

Глава СБУ нагадав, що заклики до сепаратизму, незаконні дії, що стосуються посягання на територіальну цілісність держави є кримінальним злочином і не мають терміну давності.

"І жоден депутат, жодної обласної ради або Верховної Ради не має ніякого права вимовляти сепаратистські заклики або займатися такою протиправною діяльністю" - відзначив він.

Нагадаємо, що на сесії Закарпатської облради 22 грудня був затверджений гімн області. Ним стала пісня "Підкарпатські русини..." авторства поета і письменника, греко-католицького священика, Олександра Духновича (1803-1865), яка раніше була гімном Підкарпатської Русі.

Лідер Народного Руху Борис Тарасюк подав запит генеральному прокуророві Олександру Медведьку щодо рішення Закарпатської обласної ради про затвердження гімну області.

Тарасюк мотивує своє звернення тим, що в цьому гімні є сепаратистські заклики, і що Закарпатська облрада на офіційному рівні штучно культивує питання "русинства".

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «СБУ покарає всіх, причетних до сеператизму на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути