середа, 25 листопада 2009 13:10

Росія розлютилася на Ющенка через мову, історію та визвольний рух

Росія розлютилася на Ющенка через мову, історію та визвольний рух

У МЗС Росії заявляють, що останні політичні кроки президента Віктора Ющенка націлені на конфронтацію з Росією.

Про це йдеться у коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії до публікації указу Ющенка "Про додаткові заходи щодо визнання українського визвольного руху XX століття".

"Публічна риторика на тему мови та історії, як і раніше націлена на конфронтацію, на демонтаж російсько-українського добросусідства, культурно-мовну асиміляцію російськомовних регіонів країни в інтересах західноукраїнської меншини, розрахована на протиставлення України і Росії на догоду планам євроатлантистів", - сказано у коментарі.

У МЗС Росії зазначають, що на офіційному сайті Ющенка "множиться число розпоряджень, що вдовбують у свідомість громадян країни радикально оновлений перелік "знаменних дат" з історії України".

"Свіжий приклад – указ "Про додаткові заходи щодо визнання українського визвольного руху XX століття", яким уряду України пропонується активізувати роботу з визнання організацій, які боролися за незалежність України", - сказано в коментарі.

У МЗС також нагадують, що раніше Ющенко вже підписав указ про святкування 65-річчя Української головної визвольної ради, у якому також говорилося про меморіальні акції з нагоди 67-річчя УПА.

"Дивно, що досі не видано указ на захист Дем"янюка, що очікує у ФРН судового вердикту за обвинуваченням у знищенні євреїв у гітлерівських концтаборах. Адже за військового злочинця офіційно клопоче Львівська обласна рада", - йдеться в заяві.

Водночас у МЗС наголошують, що "про спільну боротьбу народів СРСР проти гітлеризму, про Українські фронти, які прокладали в складі Радянської Армії шлях до Перемоги, про партизанський рух на території, окупованій фашистами України, русофоби вважають за краще не згадувати".

"Це не просто "перекидання" сьогоднішньої політики в історію - це образа пам"яті мільйонів загиблих та їхніх нащадків, у тому числі громадян сьогоднішньої України", - заявляє російський МЗС.

Нагадаємо, що сьогодні міністерство закордонних справ Росії висловило ноту протесту в зв"язку з тим, що українські прикордонники не впустили в Україну двох російських вчених.

Російське відомство звинуватило наших чиновників у лицемірстві, заявивши, що вони "на словах ратують за конструктивний діалог з Росією, але на ділі блокують двосторонні контакти".

Водночас джерело, наближене до кіл політтехнологів Криму, повідомило, що російські вчені, які не були допущені на територію України, насправді - політтехнологи, причетні до фінансування масових антиукраїнських акцій у Керчі (Крим).

За метріалами: Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Росія розлютилася на Ющенка через мову, історію та визвольний рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути