пʼятниця, 06 листопада 2009 12:47

Представник "Нафтогазу" затримався в Москві на газових перговорах

Представник "Нафтогазу" затримався в Москві на газових перговорах

Перший заступник глави правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко в п"ятницю не прийшов на анонсовану заздалегідь прес-конференцію в українському уряді, оскільки вимушений був залишитися в Москві, де веде переговори з "Газпромом", повідомив міністр житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко.

"Я дуже жалкую, що немає мого колеги пана Діденка. На превеликий жаль, він вимушений був залишитися в Москві на переговори.

Ви знаєте, що йде обговорення графіка поточних розрахунків і перспектив розрахунків з боку України", - сказав Кучеренко на прес-конференції.

Він підкреслив, що зараз Україні як ніколи необхідно залишатися транспарентним партнером, як Російської Федерації, так і Європи.

"Якщо ми говоримо про відносини з Російською Федерацією, ні у кого немає сумнівів, що за газ потрібно платити. Якщо ми своєчасно не будемо розраховуватися за газ з Російською Федерацією... грошима, ми будемо вимушені розраховуватися чимось іншим. Чим - це політики можуть дискутувати, але чимось доведеться розраховуватися. Борги ніхто не прощає", - сказав міністр.

Він також відзначив, що низка державних програм минулого року в Україні не фінансувалися через те, що багато регіонів країни несвоєчасно розраховуються за природний газ.

"Минулого року кошти, передбачені на модернізацію комунальної теплоенергетики, були направлені на розрахунок за газ з Російською Федерацією", - сказав Кучеренко.

За його словами, "є системна проблема неплатежів регіонів за спожитий природний газ".

"На жаль, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська області, міста Одеса, Ужгород з року в рік є аутсайдерами з цього питання", - відзначив міністр.

"Основним завданням на сьогодні є забезпечення поточних платежів для розрахунку за природний газ з Російською Федерацією", - резюмував Кучеренко.

РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Представник "Нафтогазу" затримався в Москві на газових перговорах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути