вівторок, 20 жовтня 2009 14:24

Рада заборонила піднімати ціни на ліки до закінчення кризи

Рада заборонила піднімати ціни на ліки до закінчення кризи

Верховна Рада встановила мораторій на підвищення цін і тарифів на ліки та продукцію медичного призначення на період фінансової кризи. Також ціни не підвищуватимуться до встановлення розміру мінімальної заробітної плати і пенсій на рівні прожиткового мінімуму і до погашення заборгованості з виплат заробітної плати, стипендій і грошового забезпечення студентів, курсантів.

Мораторій розповсюджується на всі види лікарських препаратів вітчизняного та зарубіжного виробництва, які використовуються населенням України та лікувальними закладами країни.

Лікарські препарати вітчизняного виробництва реалізуються за цінами, регульованими державою. В той же час лікарські препарати зарубіжного виробництва реалізуються за цінами, встановленими 1 липня 2008 року.

Закон у вівторок підтримали 242 депутати, з 429 зареєстрованих у залі.

Раніше Аптечна професійна асоціація України (АПАУ) і Асоціація Виробників інноваційних ліків (АВІЛ) розкритикували законопроект "Про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення".

АПАУ і АВІЛ стверджують, що рішення про повернення до цін літа минулого року неможливе через курсову різницю між гривнею і основними валютами світу, за які купуються ліки і сировина для виробництва.

Більше 70% ліків, які продаються в країні, імпортного виробництва, а 90% вітчизняних ліків виготовляється з сировини, що ввозиться до України. Вона також підлягає держреєстрації та підпадає під цінове обмеження.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонила піднімати ціни на ліки до закінчення кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути