Ексклюзиви
понеділок, 12 жовтня 2009 10:46

Україні треба зрозуміти, яка армія їй потрібна - Тігіпко

Україні треба зрозуміти, яка армія їй потрібна - Тігіпко

Україні треба зрозуміти, яка армія їй потрібна, вважає один з можливих кандидатів на пост президента України Сергій Тігіпко.

"Якщо президент країни говорить про брак трьохсот тисяч гривень на проектування нового бойового корабля, це - ганьба. Це свідоцтво того, що немає не тільки нормального фінансування Зброєних Сил, але навіть розуміння, для чого армія і флот потрібні Україні", - прокоментував Тігіпко заяви президента Віктора Ющенка про ситуацію навколо проектування і будівництва військових кораблів класу "корвет", повідомляє прес-служба політика в понеділок.

Тим часом, стан фінансування армії катастрофічний. З 17 млрд грн, які мінімально потрібні на її утримання, в бюджеті на 2009 рік заплановано лише 11 мільярдів. А реально виділено лише 7 млрд. Грошей не вистачає навіть на харчування солдатів.

"Зрозуміло, чому президент і головнокомандуючий знову вимагає фінансування для Збройних Сил. Але уряд ігнорує його вимоги - прем"єру політично важливіше виділити гроші на соціальні потреби, ніж на армію. Гілки влади не можуть домовитися самі з собою, а страждає обороноздатність країни. Але головна причина в тому, що в Україні до цих пір немає виразної оборонної доктрини, офіційно не названі погрози, що вимагають реагування. Відповідно, незрозуміло, для чого саме і скільки потрібно витрачати на оборону", - заявив Тігипко, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба зрозуміти, яка армія їй потрібна - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути