Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2009 11:00

Лаврову нагадали, що українцям в Росії потрібна національна освіта

Лаврову нагадали, що українцям в Росії потрібна національна освіта

Під час зустрічі в Харкові в.о. міністра закордонних справ України Володимир Хандогій і глава МЗС Росії Сергій Лавров домовилися продовжити співпрацю в створенні АН-70.

Також були обговорені питання проведення водних кордонів, перебування ЧФ РФ в Україні та створення в Росії учбових закладів з українською мовою викладання.

"Ми намітили важливі, на наш погляд, кроки, які можуть реально змінити ситуацію в питанні Азовського, Чорноморського і Керченського врегулювання", - сказав в.о. міністра закордонних справ України.

У свою чергу міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що "ми зацікавлені в тому, щоб весь комплекс оформлення російсько-українського кордону був вирішений".

Він нагадав, що "в 2003 році були підписані відповідні договори, які припускають такий комплексний підхід, включаючи врегулювання в Азово-Керченской акваторії".

"Ми домовилися про проведення найближчим часом широкомасштабних політичних консультацій на рівні заступників міністрів закордонних справ, про зустріч співголов комісії з питань, що стосуються проблематики Азовського і Чорного морів і Керченської протоки. Також уточнили ряд питань, пов"язаних з майбутнім засіданням міністрів закордонних справ і голів держав СНД, і обговорили питання, що стосуються графіка наших зустрічей. Тобто, намітили достатньо активний порядок денний на майбутній період", - сказав Хандогій.

Окрема увага була приділена питанню тимчасового перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Зокрема, оприлюднена принципова позиція української сторони щодо неухильного виконання ЧФ РФ законодавства України і базових угод від 1997 року.

Крім того, як відзначили в МЗС України, Києва торкнувся питань щодо створення умов для забезпечення освітніх потреб української національної меншини в Росії.

Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «Лаврову нагадали, що українцям в Росії потрібна національна освіта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути