Ексклюзиви
пʼятниця, 21 серпня 2009 10:48

Литвин відкрив і закрив сесію парламенту

Литвин відкрив і закрив сесію парламенту

Голова Верховної Ради Володимир Литвин відкрив позачергову сесію парламенту в п"ятницю і оголосив перерву до 14.00.

Спікер ознайомив депутатів з пропозиціями погоджувальної ради.

За його словами, виникла необхідність погоджувати позиції фракції відносно подолання вето президента на закони про вибори президента і про внесення змін до держбюджету 2009 року в частині фінансування Євро-2012.

За словами спікера, зокрема, до закону по Євро-2012 пропонується додати доручення парламенту уряду погоджувати будь-які витрати, що стосуються фінансування футбольного турніру з комітетами парламенту.

Крім того, пропонується доручити Рахунковій палаті проводити постійний моніторинг витрат, пов"язаних з проведенням Євро-2012.

Відносно закону про вибори президента пропонується доручити профільному комітету після ухвалення рішення по цьому закону (подолання вето президента - ред.) в процесі його реалізації підготувати і запропонувати парламенту необхідні зміни і доповнення до цього закону.

Як повідомлялося, рішення оголосити перерву було ухвалене на ранішньому засіданні погоджувальної ради

Як розповів журналістам перший заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, після ухвалення закону про внесення змін до держбюджету в частині фінансування підготовки до Євро-2012 профільні комітети разом з Кабінетом міністрів повинні були підготувати документ, в якому мали позначити перелік об"єктів, що фінансуються до Євро-2012.

В той же час, за його словами, замість цього уряд 22 липня самостійно визначив цей перелік, і деякі об"єкти з цього списку не мають відношення до проведення Євро-2012.

"Якщо нам дадуть відповідь, що відповідна ухвала уряду скасована, ми можемо переглянути свою точку зору. Якщо ні, то ми не підтримуватимемо подолання вето на цей закон", - сказав він.

У свою чергу, лідер фракції БЮТ Іван Кириленко відзначив, що у зв"язку з ветуванням закону ухвала уряду автоматично анулюється.

При цьому він повідомив, що у разі подолання вето уряд зможе прийняти підзаконні акти і визначити перелік об"єктів.

У свою чергу заступник лідера фракції Партії регіонів Андрій Клюєв сказав про те, що ухвали уряду не можуть автоматично анулюватися.

За його словами, дві доби тому фракція Партії регіонів звернулася із пропозицією відмінити відповідну ухвалу уряду, але не отримала відповіді.

"Ми не долатимемо вето, і пропонуємо перенести розгляд цього питання на 1 вересня", - сказав він.

В той же час лідер фракції БЮТ Кириленко повідомив, що у разі неподолання вето на цей закон БЮТ не голосуватиме за подолання вето на закон про вибори президента.

Як повідомив лідер групи "За Україну" у фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко, 17 депутатів групи не мають наміру брати участь в голосуванні на позачерговій сесії Ради.

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Литвин відкрив і закрив сесію парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути