середа, 06 травня 2009 10:48

Відомство Луценка звинуватило німецьку поліцію в брехні

Автор: Фото УНІАН
  Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко п`є шампанське після підсумкової прес-конференції Президента України Віктора Ющенка у Києві 27 грудня 2007 року
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко п`є шампанське після підсумкової прес-конференції Президента України Віктора Ющенка у Києві 27 грудня 2007 року

Міністерство внутрішніх справ України спростовує інформацію іноземних ЗМІ про те, що глава відомства Юрій Луценко і члени української делегації МВС поводилися некоректно в аеропорту Франкфурту.

Як розповіли в середу в департаменті по зв"язках з громадськістю і міжнародній діяльності МВС України, 4 травня українська делегація МВС затрималася в транзитній зоні аеропорту Франкфурту при оформленні документів і запізнилася на літак, екіпаж якого відмовився приймати їх на борт.

У зв"язку з цим делегація ухвалила рішення летіти наступним рейсом.

"Ніяких наручників, ніякого п"яного конфлікту не було", - відзначили в департаменті МВС.

Також в міліції підкреслили, що у зв"язку з цим непорозумінням не був порушений порядок проведення офіційних зустрічей в Сеулі.

Так, за інформацією МВС, у вівторок українська делегація на чолі з Луценком провела зустріч з прем"єр-міністром республіки Корея і міністром громадської адміністрації і безпеки цієї країни.

В ході зустрічі було підписано спільну заяву про співпрацю з протидії незаконній міграції і про співпрацю при підготовці до проведення Євро-2012 з урахуванням того, що Корея в 2002 році приймала на своїй території чемпіонат світу з футболу.

Раніше низка зарубіжних ЗМІ, зокрема німецька газета "Bild", повідомила, що в Німеччині в аеропорту Франкфурту поліція затримала українського міністра внутрішніх справ Луценка і членів української делегації в крайньому ступені сп"яніння.

Капітан судна відмовився злітати з такими пасажирами. У відповідь на це Луценко нібито "образився, почав кричати і кидатися мобільним".

Капітан судна викликав поліцію, вказавши, що бешкетник стверджує, що він - міністр внутрішніх справ України.

Поліція затримала п"яних пасажирів. При цьому 19-річний син міністра Олександр вчинив поліції опір, за що був закутий в наручники.

Офіційне підтвердження інциденту німецькою стороною

У президії поліції Франкфурта-на-Майні "Німецькій хвилі" підтвердили, що інцидент із українським міністром у понеділок мав місце. Водночас, німецькі правоохоронці спростовують інформацію про те, що інцидент нібито було "зам"ято".

"Це правопорушення зафіксоване у встановленому порядку і щодо нього буде здійснено усі процесуальні заходи", - повідомив речник франкфуртської поліції.

"Усі факти, викладені у газеті Bild ми підтверджуємо, окрім інформації про кількість проміле у крові затриманого", - сказав речник.

За інформацією Bild , у відділку у Луценка-молодшого зафіксували вміст алкоголю у три проміле. Міністру вдалося уникнути тесту на алкоголь, пред"явивши дипломатичний паспорт, пише газета.

За матеріалами: Інтерфакс, Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Відомство Луценка звинуватило німецьку поліцію в брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути