четвер, 02 квітня 2009 12:26

США накриє друга хвиля рецесії

США накриє друга хвиля рецесії
Незважаючи на те, що, за деякими прогнозами, американська економіка в кінці 2009 року може знов почати зростання, є небезпека другої хвилі спаду. Це станеться за умов подальшого ослаблення грошово-кредитної системи і долара, що призведе до зростання інфляційних очікувань, вважають американські експерти.

Очікується, що масивні стимули від Федеральної резервної системи "увімкнуть" анемічну економіку США в останньому кварталі цього року після того, як вона втратила 6,3% в четвертому кварталі 2008 року.

Але стимулювання економіки за рахунок нещадного скорочення процентних ставок і погашення мільярдів державних боргів матиме небажані наслідки. Якщо США переживе занадто швидкий підйом в кінці 2009 року, може виникнути інша небезпека - другої рецесії - в 2010 році.

Американська економіка має потенціал для "подвійного падіння". Аналогічна ситуація була в 1980 і 1982 році, коли зростали ціни на товари на тлі падіння курсу долара і ослаблення фінансової системи. В 2009 році спад американської економіки може сягнути 2,6%, а це є найбільшим щорічним скороченням виробництва вперше з 1946 року, зазначає Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «США накриє друга хвиля рецесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути